S&P a coborat la 'stabila' perspectiva ratingului Nokia

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s (S&P) a revizuit in scadere, de la \'pozitiva\' la \'stabila\', perspectiva producatorului finlandez de echipamente de telecomunicatii Nokia, ca urmare a asteptarilor unei evolutii slabe in 2009, pe fondul problemelor macroeconomice mondiale.

Agentia de rating a confirmat, de asemenea, ratingul 'A' pentru credite pe termen lung si calificativul 'A-1' pentru imprumuturi pe termen scurt ale Nokia, potrivit unui comunicat al Standard & Poor's, anunta NewsIn.

"Revizuirea in scadere a perspectivei Nokia reflecta asteptarile noastre ca vanzarile de telefoane mobile vor scadea semnificativ in 2009", a explicat analistul Matthias Raab de la S&P.

"Acest lucru va afecta marjele Nokia si generarea de lichiditate, ceea ce inseamna ca este improbabil ca ratingul companiei sa fie imbunatatit pe termen scurt la 'A+' ", a mai spus Raab.

Standard & Poor's estimeaza, de asemenea, ca profilul de creditare al Nokia se va deteriora semnificativ de la nivelele actuale foarte solide, mai ales din cauza scaderii drastice a vanzarilor si a erodarii marjelor de pe segmentul de aparaturi si servicii, in prima jumatate a acestui an.

In 18 decembrie, si agentia de evaluare financiara Fitch a coborat perspectiva ratingului Nokia, dar de la 'stabila' la 'negativa', ca urmare a conditiile dificile din industrie din 2009 si a lichiditatilor scazute.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri