Compania japoneza Canon a raportat o scadere cu 81,5%, la 35,8 miliarde yeni (401,7 milioane dolari) a profitului operational din al patrulea trimestru, in contextul in care recesiunea a afectat cererea de aparate foto, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Compania inregistrase un profit operational de 193,58 miliarde yeni, in aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, Canon a estimat o scadere si mai puternica a profitului din 2009.

Profitabilitatea companiei a fost afectata de scaderi masive ale preturilor si aprecierea yenului, ceea ce face ca produsele japoneze sa fie mai putin competitive pe pietele internationale si duce la diminuarea veniturilor exportatorilor.

Canon estimeaza un profit operational de 160 miliarde yeni in 2009, comparativ cu estimarile analistilor chestionati de Reuters, de 309,8 miliarde yeni.

In trimestrul al treilea, companie afisase o scadere la 129,3 miliarde yeni (1,38 miliarde dolari) a profitului operational, fata de un profit operational de 174,2 miliarde yeni inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri