Expotek va investi anul acesta aproximativ 750.000 de euro in organizarea targului IT&C CERF, cu 50% mai mult decat in 2008, cand compania a investit 500.000 de euro, iar targul de anul acesta va aduce schimbari atat de structura, cat si de continut.
“Chiar daca anul acesta profitabilitatea CERF-ului nu va fi asemanatoare cu cea din anii precedenti, suntem dispusi sa sustinem acest eveniment pentru a amortiza cheltuielile in maxim cinci ani”, a declarat Dan Voicu, director general al Expotek.

CERF-ul de anul acesta va fi impartit in doua sectiuni, si anume: Business Community, eveniment adresat in principal sectorului business to business, si Digital Life, care este adresat sectorului consumer.

“Schimbarile pe care am decis sa le facem nu sunt influentate de criza, ci de nevoile partenerilor nostri, mai ales ca la nivel international targurile IT&C au inceput sa nu mai aiba succesul de pana acum, trend pe care nu l-am observant si pe piata din Romania. Daca nu ar fi fost criza am fi dorit sa marim dimensiunile CERF-ului. Anul acesta vom avea mai mult de muncit pentru a convinge clientii ca solutiile noastre sunt benefice, mai ales ca bugetele de marketing s-au redus considerabil”, a mai declarat Dan Voicu.

Anul acesta, compania isi va directiona campania de promovare a evenimentului spre comunitatile specializate, iar mediul online va avea un rol semnificativ. Totalul investitiilor in promovarea evenimentului se va ridica la 200.000 de euro, la un nivel asemanator cu cele din 2008.

Anul trecut, peste 120 de companii au detinut standuri in cadrul targului, iar pentru anul acesta Expotek estimeaza un numar asemanator. Pana acum organizatorul CERF-ului a semnat 20 de contracte, insa nu a vrut sa furnizeze detalii despre identitatea acestora.

Desi, la inceputul acestei luni, Vodafone Romania, cel de-al doilea mare operator de telefonie mobila de pe piata romaneasca, declarase ca nu va mai participa la CERF 2009, in urma noilor propuneri Expotek cele doua companii se afla intr-un dialog activ.

Daca pana anul trecut amenajarea unui stand costa pana la 300.000 de euro (este vorba de standurile operatorilor de telefonie mobile), anul acesta costurile amenajarii ar putea sa scada cu 50%.

Anul acesta, Expotek asteapta ca numarul vizitatorilor sa fie asemanator sau chiar sa il depaseasca pe cel de anul trecut, cand au fost prezente peste 55.000 de persoane, insa pentru 2009 compania se asteapta la o crestere a calitatii publicului. Suprafata de desfasurare a evenimentului va fi de 12.500 de mp, dintre care 2.500 mp vor reprezenta suprafata de desfasurare a evenimentului dedicat sectorului corporate.

Anul trecut, compania a realizat venituri de 1 milion de euro, iar pentru 2009 se asteapta la venituri asemanatoare in conditiile in care SIAB 2009 nu se va mai desfasura in conditiile in care compania asigura managementul tehnic si de vanzari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri