FiT Distribution, prin intermediul PCfun.ro, anunta preluarea domeniului www.24pc.ro si, incepand de astazi, va onora comenzile utilizatorilor de Internet care acceseaza site-ul www.24pc.ro prin platforma PCfun.ro.
Intr-o prima etapa, vizitatorii vor fi redirectionati catre site-urile existente ale companiei (www.pcfun.ro si www.electrofun.ro), astfel incat sa fie asigurata continuitatea vizitarii acestui site e-commerce.

In ceea ce priveste suma data de PCfun pe 24pc.ro, reprezentantii companiei spun ca "nu facem publica valoarea achizitiei - fiind o tranzactie privata intre doua companii, cu clauze de confidentialitate".

Prin aceasta preluare, Fit Distribution vrea sa realizeze consolidari pe piata e-commerce din Romania, "iar o asemenea perioada este potrivita pentru a materializa primele achizitii de domenii si site-uri”, a declarat Marius Ghenea (foto), presedintele si detinatorul companiei FiT Distribution.

“Suntem in discutii cu mai multe site-uri pentru o eventuala preluare si, in prima instanta, ne uitam la varianta standard de preluare a companiei care detine si opereaza site-ul, adica la achizitia, totala sau partiala, insa majoritara a companiei online respective. Din pacate, in mai multe situatii care au aparut pana acum, inclusiv situatia lui www.24pc.ro, am constatat ca exista tot felul de probleme financiare si de business nerezolvate sau care prezinta riscuri mari pentru un investitor serios, situatie in care o tranzactie clasica – anume preluarea companiei online cu probleme de catre FiT Distribution – este imposibila. Intr-o astfel de situatie, mergem pe diverse alternative, oriunde intre achizitia site-ului propriu-zis si a resurselor sale pana la achizitia simpla a domeniului Internet”, a afirmat Ghenea.

In ceea ce priveste cazul www.24pc.ro, "domeniul Internet era detinut de o terta companie fara legatura cu operatorul site-ului, care avea la randul sau de recuperat creante de la operatorul site-ului, asa ca am realizat tranzactia de achizitie a domeniului. In aceste conditii, evident ca FiT Distribution prin PCfun.ro sau eu personal nu ne putem asuma in niciun fel obligatii fata de activitatea trecuta a companiei care a administrat site-ul, ci numai fata de utilizatorii care vor cumpara in viitor de la FiT Distribution, de pe unul dintre cele trei site-uri e-commerce ale companiei: www.pcfun.ro, www.electrofun.ro sau de azi www.24pc.ro", adauga el.

Despre domeniul e-commerce preluat, Marius Ghenea a declarat ca www.24pc.ro a fost, la nivelul anului 2008, unul dintre primele 20 de site-uri e-commerce specializate in IT din Romania, acesta fiind motivul principal pentru care acesta a fost interesat in preluarea lui in FiT Distribution.

"Cred ca, intr-o asemenea perioada de criza, consolidari ca aceasta sunt utile deoarece, punand impreuna mai multe site-uri sub o singura umbrela, cu un investitor serios si o echipa buna, se pot optimiza costurile (practic se pot deservi utilizatorii mai multor site-uri de catre o echipa integrata, realizand astfel sinergiile pe partea de costuri) si, astfel, putem sa ne pozitionam pentru a trece cat mai bine aceasta perioada de criza la nivelul general. In plus, in unele cazuri este vorba chiar de tineri antreprenori valorosi, care au muncit si au depus un efort extraordinar pentru a construi un brand online valoros si care isi vad toate aceste eforturi distruse de un blocaj financiar. Achizitia de catre un site mai puternic este pentru ei o posibilitate de a pastra cel putin valoarea creata in brand-ul lor online si eventual de a putea materializa, in viitor, un upside in cazul in care site-ul va functiona eficient in noua structura", completeaza Ghenea.

In ceea ce priveste alte achizitii de site-uri online, Marius Ghenea a precizat ca se afla in discutii relativ avansate si cu alte site-uri, insa deocamdata toate aceste negocieri sunt in stadiu de confidentialitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri