In trimestrul al patrulea din anul anterior compania a inregistrat venituri de 20 milioane dolari. Inca nu se stie cate concedieri vor avea loc in Marea Britanie, unde STMicroelectronics are doar 430 de angajati, cu birouri de vanzari in Marlow si puncte de cercetare si dezvoltare in Brostol, Edinbugh, Fleet si Daventry.

“Veniturile din trimestrul al patrulea vin in mijlocul actualizarii previziunilor noastre si reflecta nivelul accelerat al anularilor si declinului in cerere din timpul trimestrului al patrulea”, a declarat presedintele si directorul executiv al STMicro, Carlo Bozotti, intr-un comunicat de presa. “Toate ariile de produse au fost afectate, in special componentele pentru automobile, componentele wireless si perifericele pentru computere”, a mai adaugat Bozotti.

In comunicatul de presa, Bozzoti a declarat ca vizeaza o reducere a cheltuielilor cu peste 700 milioane dolari in timpul acestui an, in mare parte prin disponibilizari.

“In timp ce este extrem de dificil cum va evolua industria in 2009, speram ca poate fi un an al schimbarii fundamentale si al oportunitatii”, a adaugat directorul executiv al companiei.