Furtul de date si infractiunile pe Internet ar putea costa companiile mai mult de 1.000 de miliarde dolari la nivel global prin pierderea de proprietati intelectuale si cheltuieli pentru repararea avariilor din ultimul an, potrivit unui studiu al producatorului de solutii de securitate McAfee.
McAfee a elaborat aceasta previziune pe baza raspunsurilor unui sondaj realizat prin chestionarea a 800 de directori IT din Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Japonia, China, India, Brazilia si Dubai.

Respondentii estimeaza ca datele pe care le-au pierdut valorau in total 4,6 miliarde dolari si au cheltuit 600 milioane dolari pentru a solutiona aceste infractiuni, anunta McAfee.

Raportul, intitulat “Economii Nesigure: Protejarea Informatiilor Vitale” ("Unsecured Economies: Protecting Vital Information"), este programat sa fie lansat la Forumul Anual de Economie Mondiala de la Davos, Elvetia. Raportul mai arata faptul ca tarile dezvoltate cheltuie mai multi bani pentru protejarea proprietatii intelectuale decat companiile din tarile din Vest.

Recenta recesiune a marit riscul de securitate pentru corporatii, au declarat respondentii, cu 42% dintre acestia raportand ca angajati concediati sunt cea mai mare amenintare la informatiile sensibile din retea.

Studiul McAfee releva si alte rezultate geografice interesante. Mai mult de un sfert dintre respondenti a declarat ca evita sa stocheze date in China, iar 47% dintre respondentii chinezi au declarat ca ei cred ca Statele Unite reprezinta cea mai mare amenintarea de securitate a datelor lor.

Producatorul de solutii de securitate McAfee a lansat sondajul dupa ce a detectat o accelerare rapida in 2008 a soft-urilor distrugatoare de tip “malware”, a declarat CEO-ul McAfee, David DeWalt, adaugand ca acest tip de virus a crescut cu 400 de procente in anul anterior.

Cresterea disponibilitatii si a puterii de stocare a datelor mobile, cum ar fi telefoanele mobile, laptop-urile si stick-urile USB, fac pierderea sau furtul de date mai usor. In medie, stocarea de date sensibile sunt adesea facute peste hotarele tarii de provenienta a companiei.

Sondajul arata faptul ca firmele medii au date stocate in valoare de 12 milioane dolari in afara tarii de provenienta, adesea in tari cu legi minime de proprietate intelectuala.

Datele pierdute accidental sau prin furt pot fi scumpe, in special la inlocuirea acestora, sau pot distruge reputatia companiei, potrivit McAfee.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri