Al doilea producator de PC-uri la nivel global se va axa si pe smartphone-uri – telefoane de inalta definitie - rivalizand modelul iPhone de la Apple si Blackberry de la Research in Motion, ziarul citand persoane apropiate situatiei.

Telefoanele vor fi bazate pe sistemul de operare Android de la Google si soft-ul Windows Mobile de la Microsoft, a declarat sursa. Un model va contine ecran tactil, asemanator cu cel de la iPhone, anunta Wall Street Journal.

Oricum, Dell nu a finalizat planul sau si ar putea totusi sa il abandoneze, a adaugat ziarul fara a mai face o precizare.

Reprezentatii Dell si Microsoft au refuzat sa comenteze, iar cei de la Google nu au fost disponibili pentru comentarii.

Citeste si:

Smartphone-urile, telefoanele care isi pot asuma multe dintre functiile traditionalele PC-uri, cum ar fi rularea de clip-uri si muzica, reprezinta segmentul din industria de telefoane mobile cu cea mai rapida crestere.

IDC, companie de consultanta in IT, se asteapta ca vanzarile de smartphone-uri sa creasca in 2009 cu 8,9% la nivel global, in comparatie cu declinul asteptat din piata globala de telefonie mobila.

Dell, producator ce si-a pierdut pozitia de cel mai mare producator de PC-uri din lume in fata Hewlett-Packard in urma cu doi ani ani, a cochetat cu ideea productiei de telefoane mobile inca de la inceputul lui 2007.

Dupa ce s-a intors in 2007 la conducerea firmei pe care a fondat-o, directorul executiv Michael Dell a explorat noi piete, insa incercarile de a se dezvolta in noi segmente, cum ar fi vanzare de mp3- player-e, au esuat.