Cateva companii scot pe piata dispozitive pentru oamenii de afaceri care l-ar face gelos chiar si pe agentul 007. Nu sunt mai mari decat un pix ori o bricheta, dar sunt capabile sa proceseze si sa transmita informatii esentiale in cateva secunde.
DocuPen R700 este cel mai mic scanner portabil din lume si poate copia o pagina intreaga in doar patru secunde. Gadgetul functioneaza cu acumulatori si poate fi purtat in buzunar. Scaneaza documente, ziare, articole, note, chitante si asa mai departe. Memoreaza pana la 100 de pagini pe care le puteti descarca apoi in memoria computerului. Cu ajutorul PC-ului, puteti converti textele tiparite in format digital pentru a putea interveni ulterior asupra documentului sau a-l introduce intr-o arhiva.

Nici macar nu are nevoie de un incarcator. Acumulatorii primesc energie atunci cand se conecteaza dispozitivul la portul USB al calculatorului pentru a descarca informatiile scanate. Poate fi comandat pe Internet, la un pret care variaza in jurul sumei de 200 de dolari, fara taxe.

Tastatura virtuala

In cazul in care va streseaza tastatura minuscula a telefonului inteligent sau PDA-ului din dotare, Virtual Keyboard (VKB) este solutia. Are dimensiunile putin mai mari decat ale unei brichete (90x34x24 milimetri) si proiecteaza o tastatura virtuala pe orice suprafata plata. Practic, va ofera posibilitatea sa trimiteti mesaje oricat de lungi sau sa editati texte fara nici un fel de problema direct pe telefonul inteligent.
Dispozitivul va permite sa butonati in aer folosind o raza laser si un senzor cu infrarosu. Laserul proiecteaza imaginea butoanelor pe orice obiect plat, iar tehnologia infrarosu creeaza un camp invizibil pentru ochiul uman, care detecteaza miscarea degetelor atunci cand ating butoanele proiectate pe birou. Pentru a se apropia cat mai mult de tastaturile obisnuite, dispozitivul tacane atunci cand atingi un buton.

Intrebuintarile acestui tip de dispozitiv sunt aproape nelimitate. Cel mai util este in cazul telefoniei mobile. Celularele de top si PDA-urile au acum procesoare la fel de puternice precum computerele personale fabricate in urma cu un deceniu. Marea problema: aplicatiile sunt limitate de dimensiunile minuscule ale tastaturilor. Sigur, exista modele care recunosc scrisul de mana ori sunt dotate cu tastaturi QWERTY (fiecare litera a alfabetului are alocat cate un buton), dar sunt departe de a rezolva problema. In primul caz e complicat sa scrii litere pe ecranul telefonului, iar in al doilea butoanele sunt extrem de mici, astfel incat e imposibil sa scrii la fel de repede ca atunci cand folosesti tastatura unui PC.
Exista doua modele VKB: unul se conecteaza la telefon printr-un cablu, iar celalalt prin intermediul tehnologiei Bluetooth. VKB Bluetooth este mai recent si e compatibil cu mai multe modele de telefoane si PDA-uri. Pe piata romaneasca, VKB se vinde cu aproximativ opt milioane de lei, avnd toate taxele incluse.

Pixul digital

PC Notes Taker (PCNT) este un pix cu care puteti scrie sau desena pe orice fel de hartie. Marea deosebire fata de suratele sale care se vand cu 5.000 de lei la colt de strada: tot ce notati va fi stocat in memoria computerului. Cuvintele de pe coala de hartie sunt transmise de pixul digital catre o statie de baza miniaturala care le descifreaza si le trimite spre a fi stocate in memoria PC-ului. Pe Internet, acest produs se vinde cu 74,99 dolari, fara taxe. E ceva mai scump decat un pix obisnuit, dar mult mai ieftin decat stilourile de lux.

Varianta imbunatatita a acestui gadget se numeste Mobile PC Note Taker si are in plus un computer mobil care stocheaza si afiseaza cuvintele notate pe orice coala de hartie. Notitele pot fi descarcate ulterior in memoria PC-ului. Producatorii sai spun ca este primul dispozitiv capabil sa captureze scrierea de mana obisnuita. In cazul altor dispozitive, utilizatorul este obligat sa invete o serie de caractere speciale. Costa 170 de dolari pe Internet si poate stoca echivalentul a 50 de pagini A4.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri