MaxCAD International, unic distribuitor in Romania si distribuitor european al CadApps Australia, a incheiat anul 2008 cu o felie de 35% din totalul pietei de proiectare CAD din Romania.

MaxCAD este singurul reseller specializat care este acreditat pentru toate aplicatiile Autodesk, dar si pentru aplicatiile complementare din portofoliu.

In primele noua luni din 2008, compania a raportat afaceri de 1,4 milioane euro. In ceea ce priveste cifra de afaceri realizata pe intreg anul trecut, "avand in vedere faptul ca MaxCAD deruleaza activitati pe mai multe linii de business CAD, iar partenerul nostru Autodesk are ca termen de raportare 31 ianuarie, aceste date inca nu pot fi publice", spune Florin Balcu (foto), directorul general al MaxCAD.

Pe partea de infrastructura, in 2008, compania a avut 150 de implementari de ARD (aplicatia australiana Advanced Road Design pentru care MaxCAD este unic distributor in Romania si distribuitor european).

In 2009, acesta estimeaza sa vanda cel putin acelasi numar de licente. "Speram ca situatia economica actuala va permite proiectantilor sa aloce mai mult timp pentru a se instrui in utilizarea eficienta a aplicatiilor si sa-si eficientizeze activitatea cu ajutorul aplicatiilor din portofoliul MaxCAD", a declarat Balcu.

Din cauza situatiei economice actuale, nu se pot face previziuni realiste.

"Avem insa incredere in oportunitatile pe care le ofera criza pentru unele domenii in care activam si mizam pe influenta indirecta a finantarii europene pentru domeniul infrastructurii", adauga reprezentantul companiei.

Totodata, MaxCAD extinde distributia aplicatiei Advanced Road Design (ARD) in Croatia prin intermediul firmei StudioArs.

"Desi criza economica internationala afecteaza toate tarile europene, investitiile in infrastructura vor continua. Semnele acestei continuitati se vad in interesul pentru realizarea de proiecte de calitate, noi oferindu-le cel mai potrivit soft de proiectare a drumurilor - aplicatia ARD", a declarat Florin Balcu.

ARD este distribuit de peste un an in Polonia, Republica Moldova, in ultima perioada MaxCAD International fiind in demersuri avansate pentru distributia in Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Rusia si Bielorusia.

MaxCAD International extinde distributia aplicatiei specializate de proiectare de drumuri tocmai in aceasta perioada de criza, intrucat in zona Europei Centrale si de Est modernizarea infrastructurii este o necesitate reala. Pentru depasirea crizei actuale starea curenta a drumurilor din aceasta zona trebuie sa se schimbe, la aceasta contribuind indeosebi finantarea europeana si interesul strategic de dezvoltare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si