Alcatel-Lucent: Pierderi de 3,89 mld. euro in T4

Alcatel-Lucent SA, cel mai mare furnizor de retele de telefonie fixa, a afisat pierderi de 3,89 miliarde euro in al patrulea trimestru, marcand al optulea interval de trei luni in care rezultatele au fost negative.

Compania a anuntat ca situatia financiara a fost afectata de deprecieri de active in valoare de 3,91 miliarde euro (5,1 miliarde dolari). Analistii chestionati de Bloomberg, ale caror calcule nu au inclus deprecierile de active, estimasera un profit de 158,6 milioane euro, potrivit NewsIn.

Vanarile au scazut cu 5,3%, la 4,95 miliarde euro, fata de estimarile analistilor de 4,8 miliarde euro. Excluzand deprecierile de active si articolele ajustate in vederea unei fuziuni, compania a avut un profit operational de 297 milioane euro.

Noua echipa de management a companiei anuntase in decembrie ca va reduce costurile cu 1 miliard euro, in fiecare din urmatorii doi ani, disponibilizand 1.000 de angajati la nivel de management. Astfel, numarul total al angajatilor disponibilizati ar ajunge la 17.500.

Alcatel-Lucent estimeaza ca piata de echipamente pentru telecomunicatii va scadea intre 8 si 12% anul acesta, la rate de schimb constante.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri