Google a lansat o aplicatie ce permite localizarea prietenilor

Google, compania care administreaza cel mai popular motor de cautare pe internet, a lansat un program ce permite utilizatorilor de telefoane mobile si al altor instrumente wireless sa furnizeze in timp real localizarea unei persoane, anunta CNET News.

Utilizatorii din 27 de tari vor putea sa transmita celor apropiati localizarea utilizatorilor, folosind Google Latitude. Controlul permite utilizatorilor sa selecteze persoana care poate primi informatiile sau sa apara “offline”, a anuntat Google pe site-ul companiei.

“Recunoastem sensibilitatea datelor locatiei, de aceea am construit controale foarte detaliate pentru aceasta aplicatie”, a mai anuntat compania.

“Utilizatorul nu doar controleaza exact cine sa locul in care se afla, dar decide zona pe care o vad ceilalti”, mai anunta Google.

Localizarea prietenilor poate fi urmarita pe o harta Google, atat de pe un telefon mobil, cat si de pe computerul personal.

Noul serviciu Google este similar serviciului oferit de compania Loopt.

Companii precum Verizon Wireless si Vodafone Group deja ofera serviciul Loopt, care functioneaza si pe iPhone, telefonul oferit de Apple.

Latitude va functiona pe modele de telefon precum Blackberry sau cele care folosesc sistemele de operare Symbian S60, Windows Mobile si unele telefoane ce folosesc soft-ul Android de la Google.
Este foarte posibil ca soft-ul sa functioneze pe iPhone, iTouch si pe multe dintre modele de telefoane Sony Ericsson.

In 2005, Google a achizitionat, dar ulterior a inchis acest serviciu de localizare care foloseste mesageria text pentru a tine utilizatorii de telefoane mobile departe de proximitatea prietenilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri