Gigabyte, unul din principalii producatori de placi de baza si placi video, a avut afaceri in valoare de 13,17 milioane dolari anul trecut pe piata din Romania.
''Anul 2008 a fost un an plin de inovatii si de noi tehnologii lansate de Gigabyte, printre acestea numarandu-se Dynamic Energy Saver Advanced, Ultra Durable 3, DualBIOS si Easytune 6'', a declarat Cosmin Viorel Stefanescu, country manager Gigabyte.

Totodata, pe plan international, compania a luat mai multe masuri pentru a elimina problemele legate de productia si livrarea produselor Gigabyte.

S-a reusit si o crestere a calitatii venita din partea furnizorilor pentru a preveni aparitia componentelor defecte la produsul final. ''Masurile impuse la nivel global au dus la un numar semnificativ redus de retururi de produse”, a spus Stefanescu.

In contextul recesiunii, consumatorii devin conservatori cand e vorba de achizitionarea de noi produse, considera country manager-ul Gigabyte.

''Astfel, fiecare incearca sa cumpere de la inceput un produs de calitate superioara, care sa aduca un plus mare de valoare in momentul exploatarii. Mai exact, in cazul placilor de baza, ca de altfel in cazul tuturor componentelor computerului, foarte multi clienti cauta un raport calitate/pret optim, de aceea, in aceasta perioada, ca urmare a valorii si calitatii oferite, Gigabyte are posibilitatea sa-si mentina afacerea la un nivel stabil'', sustine reprezentantul companiei.

Referitor la tendintele de pe piata, Stefanescu spune ca in 2009 clientii vor alege sa-si imbunatateasca calculatorul pe care il au deja in posesie, in loc sa investeasca intr-unul nou.

Data fiind aceasta situatie, acestia vor fi interesati de produse care sunt insotite si de o suita de servicii post-vanzare, dar si de produse care sa ofere posibilitatea de a economisi energie si de a proteja datele din calculator sau de servicii suplimentare care sa ajute clientii sa reduca costurile totale de intrebuintare ale produsului.

Gigabyte a lansat placa de baza de ultima generatie AMD AM3 Dragon

Construita pe noul socket AMD AM3, placa de baza Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P permite utilizatorilor sa atinga noi performante in exploatare, cu ajutorul procesoarelor cu care este compatibila.

Procesoarele AMD Phenom™ II, pe 45 de nanometri, prezinta HyperTransport 3.0 si controler de memorie integrat DDR3. Gigabyte GA-MA790FX-UD5P este prima placa de baza pe platforma AMD ce ofera suport pentru memorii DDR3, oferind utilizatorilor posibilitatea de a atinge frecvente ale memoriilor de pana la 1666+ MHz (prin Overclocking), pentru o viteza de acces mai mare in cele mai noi aplicatii si jocuri, cu o eficienta energetica imbunatatita. Dezvoltata printr-o tehnologie de ultima ora, GA-MA790FXT-UD5P dispune de un nivel de putere 8+2 al CPU VRM, pentru a asigura energia necesara procesorului de 140W.

Anul 2009 va aduce, in plus, si noi lansari de tehnologii si produse: ''Am anuntat deja in luna ianuarie tehnologia revolutionara Ultra Durable 3 Classic, iar acum prima platforma AMD AM3 Dragon. In plus, vom avea propriul nostru design si pentru placi video bazate pe Radeon HD 4870. Este vorba de modelul R487D5-1GD. Piata ATI se afla in continua crestere si, de asemenea, vom utiliza aceasta caracteristica proprie si in produsele viitoare – Display Port si memorii GDDR5, pentru a accentua segmentul high-end'', a incheiat Cosmin Viorel Stefanescu.

Gigabyte este cunoscuta ca fiind un jucator important pe segmentul de placi de baza si placi grafice. Compania si-a extins portofoliul de produse cu notebook-uri si desktop-uri, aplicatii digitale de home entertainment, servere de retea, dispozitive de comunicare si mobile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri