Seful Lenovo demisioneaza dupa prima pierdere trimestriala din ultimii trei ani

Lenovo Group Ltd., cel de-al patrulea producator de computere din lume, a afisat prima pierdere trimestriala din ultimii trei ani si a anuntat ca directorul executiv William Amelio a demisionat in contextul scaderii vanzarilor in China, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Amelio a fost inlocuit de presedintele Yang Yuanqing, in timp ce Liu Chuanzhi va prelua functia de presedinte incepand din 5 februarie, a anuntat compania chineza intr-un comunicat.

Pierderea de 96,7 milioane dolari inregistrata in al treilea trimestru a fost tripla fata de estimarea medie a patru analisti consultati de Bloomberg.

Producatorul laptop-urilor Thinkpad a inregistrat o scadere de 20% a vanzarilor, sub nivelul Hewlett-Packard Co. and Dell Inc., din cauza scaderii cererii din partea companiilor.

Demisia lui Amelio, fost director in cadrul Dell, readuce managementul Lenovo sub control chinez si semnaleaza o noua concentrare asupra pietei interne.

"Toate companiile tehnologice sunt supuse presiunilor, in special Lenovo, care a cheltuit mult pentru construirea unor retele de distributie in Europa si in Statele Unite", a declarat Renault Kam, manager de portofolii in cadrul Atlantis Investment Management. "Situatia este dificila, vor avea nevoie de un director executiv puternic, cu o strategie clara", a spus acesta.

Vanzarile din China, Taiwan si Hong Kong au scazut cu 6,5% in trimestrul ce s-a incheiat pe 31 decembrie, in timp ce veniturile din America, cea mai mare piata a companiei din afara Chinei, au scazut cu 22%, a anuntat Lenovo.

"Urmatoarele trimestre vor ramane dificile pentru Lenovo", a precizat compania intr-un comunicat. Lenovo planuieste sa "ajusteze modelul de afaceri", pentru a raspunde cererii de produse mai ieftine".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri