Compania Pro Sys, unul din jucatorii de pe piata romaneasca de solutii hardware pentru business, a inregistrat in anul 2008 o cifra de afaceri de peste 2 milioane euro, in crestere cu 20% fata de anul precedent.

Compania estimeaza, pentru anul 2009, o crestere de doar 5%, pe fondul situatiei economice actuale.

"Ca producator si integrator local de solutii IT, vom continua sa extindem si sa adaptam oferta noastra pentru a raspunde cerintelor clientilor atat din zona privata, cat si din cea guvernamentala. Vom continua parteneriatul cu Intel Corporation, pentru a aduce clientilor nostri cele mai noi tehnologii legate de servere si sisteme de stocare", a declarat Petrica Barbieru (foto), general manager Pro Sys.

Din totalul cifrei de afaceri de 2 milioane euro, peste 70% reprezinta vanzarile de servere si sisteme de stocare Truster.

De asemenea, aproximativ 50% din vanzarile pe 2008 au rezultat din proiectele guvernamentale. Exemple din acest punct de vedere ar fi sistemul cluster de la Facultatea de Biologie, sisteme de inregistrare radio/TV la CNA sau sistemele de electro-alimentare la MApN.

Printre institutiile si companiile cu care mai colaboreaza Pro Sys se numara si: Autoritatea Feroviara Romana, Consiliul Concurentei, Imprimeria Nationala, Ministerul Dezvoltarii, ROMATSA, Televiziunea Romana, Antena 1, EOS KSI, IMSAT, ROMARG sau UTI.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si