Furnizorul de solutii informatice integrate destinate sectorului de sanatate public si privat din Romania Info World a inregistrat, in 2008, o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro si mizeaza pentru acest an pe o majorare a businessului cu 15-20 de procente, au declarat reprezentantii comapniei, conform NewsIn.
"Anul 2008 a fost unul relativ bun pentru Info World, portofoliul de clienti crescand cu 35-40% fata de 2007, in mare parte acestia fiind din domeniul public. S-au continuat parteneriatele existente, compania fiind implicata in trei mari proiecte europene de tip FP7, eTen si Eureka - Health Optimum (inceput in 2007), REMINE si ReTeMeS (incepute in 2008)", a comunicat InfoWorld.

Pentru 2009, compania intentioneaza sa se implice mai mult in proiecte de telemedicina si sa participe la proiectele finantate de Uniunea Europeana prin gasirea de noi parteneri si oprotunitati, precum si continuarea extinderii pe piata internationala si pe zona privata a serviciilor de sanatate si de asigurari medicale din Romania.

La nivel national, furnizorul de solutii informatice pentru sistemul sanitar este implicat in doua proiecte finantate de Ministerul Sanatatii: "Furnizarea si instalarea unui sistem de transmisie date pentru telemedicina in situatii de urgenta", din data de 25 iulie 2008, si Programul informatic Hospital Manager - Modulul Bugete, beneficiar fiind Agentia Nationala de Programe de Sanatate.

Anul trecut, Info World a inceput in Republica Moldova un nou proiect de informatizare a "Centrului National pentru Transfuzii Sangvine", iar in SUA a demarat un proiect in cadrul Departamentului de Stat pentru Veterani. Tot in 2008, compania a dezvoltat un nou produs, si anume portalul medical Medipedia cu administrarea online a dosarului Personal de Sanatate.

In prezent, Info World are 150 de angajati si nu are in vedere disponibilizari. Dimpotriva, reprezentantii companiei au declarat ca tinand cont de proiectele pe care le are in derulare si planurile pentru acest an s-ar putea sa angajeze personal.

Info World detine peste 40% din numarul total de paturi informatizate din Romania, avand peste 100 de unitati sanitare informatizate din sistemul public si privat, mai mult de 10.000 de utilizatori si 3.000 de statii de lucru instalate. Compania are peste 9 ani de experienta in domeniul software medical si este o prezenta activa pe pietele din Europa, America si Africa.

Solutiile Info World creaza un sistem integrat adaptat pe specificul fiecarei unitati medicale in parte, astfel incat toate informatiile medicale si financiare legate de prezenta unui pacient in unitatea medicala se regasesc intr-un unic Dosar Electronic de Sanatate al pacientului (EHR – Electronic Health Record).

Portofoliul de produse cuprinde Hospital Manager Suite, Pharmacy Manager, Laboratory Manager, IQPACS, Budget Manager, Salary Manager, MediChart, Cabinet Manager, CTS Manager, CabiMed, e – test, InFlow, Asimed, HIMED si MediPedia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri