Insafe, organizatia Uniunii Europene care coordoneaza activitatile de constientizare a securitatii pe Internet in Europa si compania de comunicatii prin cablu UPC, lanseaza ghidul online despre navigarea in siguranta pe Internet pentru parinti si copii.

Ghidul online interactiv este tradus in 5 limbi europene si in curand va fi disponibil si in alte limbi. Lansarea ghidului face parte din cadrul activitatilor dedicate Zilei Europene a Sigurantei pe Internet.

Ghidul online va extinde acoperirea pe care a avut-o varianta tiparita, care a fost lansata anul trecut. Peste 300.000 de copii ale ghidului au fost distribuite in Europa, fiind tradus in 18 limbi, inclusiv araba si turca. In Romania, ghidul a fost distribuit prin intermediul Consortiului Sigur.info, prin partenerii UPC si prin ONG-uri.

Ghidul interactiv cuprinde sfaturi detaliate pentru parinti, o carte de activitati practice pentru copii, un certificat pentru intreaga familie, astfel incat toti membrii familiei sa participe la activitati care sa aiba scopul de a invata cum sa navigheze in siguranta online, fara riscul de a fi supusi la comportamente nepotrivite sau chiar brutale.

Ziua Sigurantei pe Internet este sarbatorita anul acesta in Luxemburg, beneficiind de sustinerea Comisiei Europene si a Comisarului Uniunii Europene pentru Societatea Informationala si Mass Media, Viviane Reding.

"Navigarea in siguranta pe Internet este una dintre temele predilecte pe care se concentreaza programele noastre de investitii in comunitate la nivel european. Cresterea semnificativa a oportunitatilor si a informatiei oferite de Internet nu este lipsita de riscuri, in special pentru utilizatorii mai tineri. UPC isi doreste sa fie printre primii care iau masuri in rezolvarea acestor probleme, pentru a face din Internet un loc sigur pentru intreaga lume", a declarat Raluca Milin, director marketing si vanzari, UPC Romania.

Ghidul este disponibil la adresa www.esafetykit.net si va fi distribuit prin intermediul mai multor canale, incluzand nodurile locale Insafe, companiile locale UPC, organizatii neguvernamentale si scoli.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
O treime dintre utilizatorii de Internet si-ar vinde datele personale