Retailer-ul online Amazon.com a lansat o versiunea in marime mai redusa a cititorului de carti digitale Kindle, ce are o putere de stocare mai mare si capacitatea de intoarcere a paginilor mai rapida, insa la un pret superior variantei initiale, miscare care poate descuraja cumpararea in masa, scrie presa internationala.
Noul Kindle are, pe site-ul Amazon, un pret de 359 dolari si poate fi comandat in avans cu livrare pe data de 24 februarie, a anuntat compania.

Analistul Jeffrey Lindsay a anuntat ca noul Kindle este imbunatatit, dar pretul sau arata ca Amazon doreste sa pastreze statutul de nisa al acestui instrument.

In timp ce modelul anterior putea stoca peste 200 de titluri, noua versiune cuprinde peste 1.500 de lucrari si include o caracteristica de citire a textului cu voce, a anuntat Amazon.

Noul Kindle este “subtire, rapid, precis, cu o durata mare de functionare a bateriei si capabil de stoca mai multe carti”, a declarat Jeff Bezos, CEO-ul, intr-un comunicat de presa.

La prima lansare din noiembrie 2007, Kindle permitea utilizatorilor sa citeasca ziare si carti prin conexiune wireless de la un gadget care cantareste mai putin decat o brosura obisnuita.







Noul produs reprezinta doar o felie minora din afacerea Amazon, dar atrage interes din partea investitorilor si analistilor ca potentiala sursa de crestere.

Kindle s-a apropiat dupa vanzarile de Sony, al carui Sony Reader bate Amazon pe piata, insa retailer-ul online are un avantaj dat de existenta relatie cu editorii de carti.

Dar utilizatorii Kindle au criticat constructia mai putin inspirata si s-au plans despre pozitia butoanelor, lipsa de lumina, intoarcerea grea a paginii si pretul foarte ridicat, de la modelul anterior.

Noua versiune a rezolvat problema cu intoarcerile de pagini involuntare si expune cinci noi controlere care permit utilizatorilor sa sara peste articole si sectiuni de ziare. Incarcatorul electric este mai portabil, iar husa inclusa in pachet este mult mai sigura, a anuntat compania.

Noua functie de text citit transforma cuvintele intr-un discurs. Utilizatorii pot alege o voce de barbat sau femeie care sa le citeasca si pot alege viteza.

Amazon anunta ca Stephen King, cel mai bine vandut autor de povesti horror, va lansa nuvela “Ur”, exclusiv pe Kindle.

Compania nu a dezvaluit cifrele de vanzare ale Kindle. Analistul Citigroup, Mark Mahaney, a estimat ca Amazon a vandut jumatate de milion de modele Kindle in 2008, cu aproape o treime mai mult decat numarul de iPod-uri vandute de Apple in primul an al lansarii.

Ultimul model de Sony Reader este vandut pentru aproximativ 400 dolari. El afiseaza aceeasi marime ca noul Kindle, dar Sony Reader poate stoca doar 350 de carti digitale. Daca sunt folosite casti aceasta poate reda muzica in format digital MP3 si AAC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri