Qimonda va reduce cu 75% productia de la principala fabrica aflata in orasul Dresden, a anuntat compania intr-un comunicat de presa.

Mutarea vine ca raspuns “la dezvoltarea negativa a pietei, precum si necesitatea de a diminua pierderile companiei si a apara lichiditatile acesteia”, a mai anuntat compania.

In plus, “a mai fost inaintata o solutie prin care compania trebuie sa gaseasca pana in luna aprilie noi investitori pentru a asigura continuarea operatiunilor la Quimonda”.

Citeste si:

Discutiile cu potentiali cumparatori au avut loc, “dar este totusi prea devreme pentru a face orice estimare”, anunta comunicatul de presa citand declaratiile administratorului preliminar de insolvabilitate, Michael Jaffe.

Qimonda a cerut protectie pentru faliment pe data de 23 ianuarie dupa ce a intentat un plan de salvare alaturi de compania mama Infineon, ducatul german al Saxoniei si guvernul Portugaliei, tara in care se afla o alta fabrica importanta.

Compania a acumulat trimestre succesive de pierderi si a adaugat la acestea miliarde de euro dupa ce piata pentru memorii chip pentru computere a intrat in colaps.