Producatorul german de chip-uri Quimonda, care se afla in pragul falimentului, a anuntat ca va reduce productia si ca va cauta un cumparator pana la finele lunii martie, in caz contrar fiind nevoita sa inchida orice fel de activitate, scrie Bloomberg.

Qimonda va reduce cu 75% productia de la principala fabrica aflata in orasul Dresden, a anuntat compania intr-un comunicat de presa.

Mutarea vine ca raspuns “la dezvoltarea negativa a pietei, precum si necesitatea de a diminua pierderile companiei si a apara lichiditatile acesteia”, a mai anuntat compania.

In plus, “a mai fost inaintata o solutie prin care compania trebuie sa gaseasca pana in luna aprilie noi investitori pentru a asigura continuarea operatiunilor la Quimonda”.

Discutiile cu potentiali cumparatori au avut loc, “dar este totusi prea devreme pentru a face orice estimare”, anunta comunicatul de presa citand declaratiile administratorului preliminar de insolvabilitate, Michael Jaffe.

Qimonda a cerut protectie pentru faliment pe data de 23 ianuarie dupa ce a intentat un plan de salvare alaturi de compania mama Infineon, ducatul german al Saxoniei si guvernul Portugaliei, tara in care se afla o alta fabrica importanta.

Compania a acumulat trimestre succesive de pierderi si a adaugat la acestea miliarde de euro dupa ce piata pentru memorii chip pentru computere a intrat in colaps.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si