Numarul conexiunilor la retelele de telefonie mobila a depasit cota de 4 miliarde in intreaga lume, a anuntat Asociatia GSM (GSM Asociation), estimand o crestere la 6 miliarde conexiuni pana in 2013.

Numarul de conexiuni nu poate fi transformat in numar de utilizatori, deoarece, in multe piete dezvoltate, un utilizator poate avea doua telefoane mobile, sau unul care poate avea doua conturi sau doua conexiuni simultan.

In Europa de Vest, aproape o cincime din conexiuni sunt estimate a fi realizate de un utilizator care detine mai mult de un telefon mobil, cifra care se poate aplica in mai multe piete dezvoltate, a declarat purtatorul de cuvant al GSMA.

In tarile dezvoltate, prin contrast, telefoanele sunt adesea folosite de mai multi utilizatori.

Inaintea Congresului Mondial de Telefonie Mobila (MWC) din Barcelona, care este cea mai mare expozitie a industriei wireless ce va incepe saptamana viitoare, asociatia GSMA a anuntat ca aproximativ 100 de milioane dintre conexiuni sunt de banda larga. Aceasta se refera la conexiunile de date mobile care folosesc standardul de conexiune de inalta viteza HSPA.

Cifrele reflecta popularitatea modem-urilor care conecteaza laptop-uri la Internet prin retelele de telefonie mobila, precum si telefoanele cu conexiuni rapide ca cele produse de Nokia sau HTC sau ultima versiune iPhone de la Apple.

GSMA a mai anuntat ca sunt mai mult de 100 milioane de utilizatori de banda larga in intreaga lume, comparativ cu 1,1 miliarde de utilizatori de banda larga fixa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Seful AEP si-a cumparat o cabina de dus cu telefon