Compania Telemobil, care administreaza reteaua de telefonie mobila Zapp, a lansat o oferta agresiva pe segmentul de date, prin care operatorul incearca castige teren pe o piata dominata de Orange si Vodafone.
Operatorul a lansat ieri seara noul terminal Z910i Zapp Easy, primul telefon din tehnologia CDMA 450Mhz care suporta push email si instant messenger voce si text.

Noul terminal beneficiaza de tastatura QWERTY, conexiune de date de mare viteza prin modemul incorporate EV DO, MP3 si MP4 player si Bluetooth. Oferta se adreseaza segmentului mediu si high si a fost dezvoltat pentru a facilita utilizatorilor accesul la o gama larga de servicii traditionale, dar si specific comunicarii prin mesaje scrise de tipul text, messenger sau email.

“In prima faza, ne-am gandit sa lansam pachetul pentru segmentul de business, insa consideram ca astazi clientii din rezidential reprezinta cel mai potrivit target pentru acest terminal. Criza economica ii determina pe utilizatori sa renunte la costurile mari, astfel incat ma astept sa concuram pachetele ce contin BlackBerry, terminal cu o cota de piata in declin, mai ales in ultima perioada”, a declarat Chris Bataillard (foto), CEO-ul Telemobil.

El a mai spus ca, in urmatoarele sase luni, operatorul va imbunatati oferta din prezent, luand in considerare lansarea unui pachet ce va contine un smartphone. “Testam mai multe terminale si suntem in discutii cu mai multi producatori de telefoane inteligente”, a adaugat Bataillard.

Orange Romania a lansat luna trecuta smartphone-ul BlackBerry Curve 8900, creat de compania canadiana Research In Motion (RIM), la un pret de vanzare ce variaza intre 229 si 319 euro.

Costul telefonului mobil Z910i Zapp Easy incepe de la 50 de euro si este disponibil in toate magazinele Zapp si Zapp Partener.

Pachetul este disponibil atat in forma postpaid, cat si prepaid, oferind in total un numar de cinci planuri tarifare.

Pachetul de baza are un abonament de 12 euro pe luna, la 100 MB de date, pretul pentru apelurile in alte retele fiind de 0,10 euro pe minut. Pentru primele doua luni, operatorul ofera optiunea cu 3000 de minute de apeluri catre Yahoo Messenger sau alte servicii de telefonie prin Internet.

In oferta Easy Plus, operatorul percepe un abonament de 24 de euro pe luna, ce include Internet nelimitat, minute si sms-uri nelimitate in reteaua Zapp, precum si apeluri nelimitate de telefonie prin Internet.

Pachetul prepaid este disponibil in trei forme, in functie de perioada de valabilitate: o zi, credit necesar de 1,9 euro, cu Internet nelimitat, pentru o saptaman, ce include 30MB de date, credit necesar de 3 euro si lunar, cu 100 MB de date, la un tarif de 10 euro.

Compania a intrat recent si pe segmental prepay pentru a creste traficul care intra in retea de la ceilalti operatori, insa nu a oferit informatii despre vanzarile acestui pachet.

Compania a lansat anul trecut serviciile 3G, iar pana la sfarsitul lui 2009 reteaua Zapp de generatia a treia va acoperi 120 de orase. Echipamentele pentru reteaua UMTS sunt furnizate de compania chineza ZTE.

Zapp a afisat pentru in 2007 o cifra de afaceri de peste 89 de milioane de euro, similara cu veniturile din 2006, iar portofoliul companiei a stagnat la 500.000 de abonati.

Principalii competitori ai Zapp sunt Orange Romania, Vodafone, Cosmote, RCS-RDS si Romtelecom prin viitoarea retea CDMA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri