De asemenea, compania aflata in dificultate financiara a anuntat ca va inchide afacerea sa de televizoare cu ecran plat. Pioneer disponibilizase in 2008 un total de 5.900 persoane, in urma scaderii masive a cheltuielilor consumatorilor.

Reducerile de personal vor include 6.000 de angajati cu norma intreaga, atat din Japonia cat si ai filialelor internationale si 4.000 de angajati contractuali. La ora actuala, compania are 36.900 de angajati in toata lumea, informeaza NewsIn.

"Din cauza crizei financiare din Statele Unite si scaderii cererii, vanzarile noastre de produse electronice pentru automobile si televizoare cu ecran plat au scazut in toata lumea", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Michiko Kadoi.

Citeste si:

In ciuda faptului ca Pioneer a fost una dintre primele companii care au vandut televizoare cu ecran plat, grupul nu a reusit sa construiasca o vizibilitatea puternica pe piata.

Cifrele din industrie arata ca Pioneer a detinut o cota de piata de numai 6% in toata lumea, in primele noua luni din 2008, fata de 37%, respectiv 23% cat detin rivalii Panasonic si Samsung.