Producatorul local de solutii de securitate informatica BitDefender vizeaza marirea echipei cu 5-10% in 2009, potrivit presedintelui companiei, Florin Talpes.
In prezent, BitDefender are o echipa de peste 500 de specialisti, majoritatea localizati in Europa si Statele Unite ale Americii, informeaza NewsIn.

Compania detine sedii in Germania, Spania, Marea Britanie si SUA (Florida si California) si nu are in plan deschiderea unei noi filiale, ci consolidarea activitatii centrelor actuale, potrivit lui Florin Talpes.

Presedintele BitDefender a adaugat ca in 2010 planurile pot fi diferite. In ceea ce priveste licentele BitDefender, cele mai mari vanzari se inregistreaza in Franta, urmata indeaproape de Germania si Statele Unite.

"Eventualele investitii se iau in calcul incepand din 2010, atat pe tehnologii din domeniul securitatii, cat si alte parteneriate. Investitiile principale pe care le vom face in Romania vor fi adresate canalului de distributie cu scop clar de a sustine eforturile facute de distribuitorii si partenerii certificati. Aceste investitii constau in campanii de marketing, strategii comune, planuri de comunicare si de advertising, promotii si concursuri, toate acestea avand scop cresterea profitului partenerilor, care este privit de noi ca o investitie, si nu ca un cost", a afirmat presedintele BitDefender.

Florin Talpes considera ca este posibil ca, per ansamblu, industria de IT si cea de software, desi se vor mentine in topul cresterilor fata de alte sectoare, sa isi reduca ritmul ascensiunii pana cand piata va deveni mai favorabila finantarii cresterilor mari.

"Companiile luate ca entitati individuale, pot avea trasee foarte diferite fata de curentul general. Iar pe de alta parte, nu toate sectoarele vor scadea, unele e posibil sa aiba cresteri la fel de mari sau chiar mai mari decat pana acum. Estimarea noastra e ca securitatea face parte din acele nevoi «stricte». Pe de alta parte, ceea ce se intampla acum, criza profunda in domeniul financiar care accelereaza criza in economie si nu pe dos, este unic. Suntem abia in primii pasi ai unei furtuni globale de tip nou si nu avem o capacitate prea mare de predictie", spune Talpes.

Presedintele BitDefender este de parere ca toata economia depinde de sectorul financiar, intrucat toate companiile lucreaza cu bani, ceea ce face ca orice schimbare majora in sectorul financiar sa aiba un impact asupra economiei si, implicit, asupra industriei software.

"Ceea ce se intampla acum duce la incetinirea cresterilor. Industria IT si cea de software, in special, sunt cunoscute ca avand ritmuri de crestere mari. In general, ritmurile mari de crestere merg mana in mana cu nevoi de finantare. Ori astazi, finantarea a devenit scumpa, iar piata e foarte prudenta", afirma oficialul BitDefender.

BitDefender este liderul pietei romanesti de solutii de securitate, cu o cota de peste 40% din piata locala. Pentru 2009, compania isi propune o crestere peste media pietei, care pentru domeniul securitatii datelor este estimata la 10%.

BitDefender, entitate juridica distincta din grupul Softwin, este producatorul uneia dintre cele mai rapide si eficiente linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international, iar solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) in peste 100 de tari din intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri