Toshiba va cumpara divizia de hard disk-uri a Fujitsu Ltd

Grupul japonez Toshiba a anuntat ca va cumpara divizia producatoare de hard disk-uri din cadrul Fujitsu Ltd, ce inregistreaza pierderi, in incercarea de a-si majora cota de piata si de a supravietui scaderii preturilor.

Toshiba, care se confrunta cu mari datorii si cu pierderi din ce in ce mai accentuate in divizia de cipuri, nu a hotarat inca un pret pentru divizia producatoare de hard disk-uri a Fujitsu, informeaza NewsIn. Aceasta din urma ar putea afisa o pierdere operationala de 25 miliarde yeni (270,7 miliarde dolari) in anul financiar ce se va incheia in martie.

Fujitsu va inregistra, de asemenea, pierderi suplimentare de 30 miliarde yeni in divizia de hard disk-uri, ducand pierderea totala estimata la nivel de grup la 50 miliarde yeni, comparativ cu 20 miliarde yeni in previziunea anterioara.

Afacerea, pe care ambele parti spera sa o incheie in aprilie-iunie, ii va oferi grupului Toshiba cota de piata a Fujitsu, estimata la 16%. Toshiba va prelua si cei 8.000 de angajati din cadrul diviziei Fujitsu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri