In trimestrul intai, profitul operational conform GAAP a fost de 2,5 miliarde dolari, in timp ce veniturile GAAP per actiune (EPS) au fost de 0,75 dolari, in scadere de la 0,80 dolari, cat s-a inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior.

Profitul operational non-GAAP a fost de 3,1 miliarde dolari, iar veniturile non-GAAP per actiune de 0,93 dolari, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Informatiile financiare non-GAAP exclud costurile de 431 milioane dolari sau 0,18 dolari per actiune legate de amortizarea activelor intangibile, procesele de reorganizare, procesele de cercetare si dezvoltare si alte cheltuieli legate de achizitii. Veniturile GAAP si non-GAAP per actiune inlcud costurile de 0,03 dolari legate de pierderile determinate de cursul valutar.

Veniturile au crescut cu 11% in cele doua continente americane, ajungand la 12,4 miliarde dolari. In Europa, Orientul Mijlociu si Africa, veniturile s-au diminuat cu 3%, iar in Asia Pacific cu 11%, ajungand la 12 miliarde dolari si, respectiv, la 4,4 miliarde dolari.

Citeste si:

Adaptate la efectele schimbarii cursului valutar, veniturile au crescut cu 13% in cele doua continente americane, cu 1% in Europa, Orientul Mijlociu si Africa si s-au diminuat cu 9% in regiunea Asia Pacific.

Venitul obtinut de companie in afara Statelor Unite reprezinta 65% din venitul total, in timp ce veniturile din tarile Brazilia, Rusia, India si China au scazul cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut si insumeaza 7% din veniturile totale.

HP estimeaza ca veniturile pentru trimestrul doi al anului fiscal 2009 se vor diminua cu doua - trei procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. La nivelul intregului an, HP previzioneaza venituri in scadere cu doua, pana la cinci procente. Totodata, se estimeaza ca se vor mentine aceleasi conditii de piata si in cadrul trimestrului al doilea, cat si in intregul an financiar 2009.