Yahoo ar putea incepe in aceasta saptamana lansarea unui program ce va cuprinde restructurari majore in cadrul companiei, la nivel de top management.

Compania de Internet Yahoo ar putea parcurge o remaniere majora, dupa ce directorul executiv al companiei Carol Bartz a inceput sa caute noi executivi. Noul CEO a admis ca sunt “probleme fundamentale” care trebuie inlocuite in urmatoarele luni daca Yahoo vrea sa concureze in viitor cu Google.

“Sa ne odihnim bine, pentru ca aceasta saptamana este importanta”, a declarat Bartz intr-o scrisoare catre angajati, potrivit PC World.
Dupa reorganizarea companiei, este posibil ca directorul departamentului de tehnologie de la Yahoo, Aristotle Balogh, sa devina director al departamentului de produse, in cazul in care Bartz nu gaseste inlocuitor pentru aceasta divizie.

In prezent, Yahoo are trei divizii diferite, pentru Europa, Asia si pietele emergente, dar este posibil ca un executiv sa controleze toate cele trei divizii, au declarat surse apropiate situatiei.

Yahoo cauta cu disperare noi modalitati pentru a concura cu Google, care a absorbit intreaga piata a motoarelor de cautare, in timp ce reduce veniturile Yahoo provenite din publicitate. Dupa ce pentru Google controlul publicitatii prin motoarele de cautare s-a diminuat, intreaga piata de publicitate de tip display se lupta sa reziste in fata recesiunii.

Bartz a preluat conducerea dupa ce fostul director executiv Jerry Yang a refuzat in mai multe randuri oferta de preluare a Microsoft in valoare de 47,5 miliarde dolari. Persoane apropiate au declarat ca plecarea lui Yang a fost cauzata de mai multe probleme din ultimii ani, dar greselile facute in posibila tranzactie a Microsoft s-au dovedit a fi picatura ce a umplut paharul.

Dupa ce tranzactia nu a mai avut loc, mai multi executivi Yahoo, printre care Larry Heck, executivul pentru divizia de publicitate si cautare online a Yahoo, au parasit compania si s-au alaturat Microsoft, in special noului grup de servicii online al Microsoft.

Bartz a lasat de inteles ca asupra sa si a celorlalti executivi este exercitata o presiune uriasa din partea actionarilor si este greu de crezut ca va avea destula libertate pentru a face greseli in urmatoarele 12 luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si