Cu toate ca a fost lansat in 2006, serviciul de microblogging Twitter a cunoscut succesul in 2008, an care a fost numit de unii analisti si “anul Twitter”. In prezent, in Romania exista aproximativ 2.500 de conturi de Twitter, create de 2.000 de utilizatori, a declarat, pentru Wall-Street, Cristian Manafu.




Potrivit estimarilor lui Cristian Manafu, autorul primei editii a sondajului RoTwitter Survey, dintre cei 2.000 de utilizatori, sub 1.500 posteaza informatii de 2-3 ori pe luna.

RoTwitter Survey a fost realizat de Cristian Manafu, sustinut de compania Markability, care ofera solutii de web marketing. Sondajul a fost completat de 459 de utilizatori romani de Twitter.


58,4% dintre respondenti sunt din Bucuresti, majoritatea avand varsta cuprinsa intre 21 si 25 de ani (47,7%). In plus, 14,6% lucreaza in domeniul IT&C, 12,9% sunt studenti, 10,9% lucreaza in web design, iar 9,6% in marketing.

In ceea ce priveste timpul alocat zilnic activitatii pe Twitter, 40,1% dintre participantii la sondaj au declarat ca petrec in medie 10-30 de minute pe site, 20% - sub 10 minute si 19,8% - 30-60 minute.

Majoritatea utilizatorilor romani de Twitter posteaza informatii atat in limba romana cat si in limba engleza (57,1%), numai 33,3% declarand ca scriu exclusiv in romana.

Cei mai multi respondenti au declarat ca folosesc site-ul de microblogging pentru a anunta noutati (81,5%), in timp ce 78,2% vor sa fie la curent cu informatiile noi.

Potrivit sondajului, 57,7% dintre cei chestionati au aflat de Twitter intrucat sunt informati in legatura cu noutatile web 2.0, 17,2% au descoperit acest serviciu pe blogurile pe care le citesc, in timp ce 14,2% spun ca au fost sfatuiti sa isi creeze un cont.

Printre platformele de microblogging folosite de romani se numara Cirip.ro (10,2%) si Plurk (7,4%)

Potrivit unui studiu realizat de Pew Internet, in luna decembrie 2008 11% dintre utilizatorii americani au declarat ca folosesc frecvent Twitter sau alte site-uri de micro-blogging. In noiembrie 2008, 9% din utilizatorii de Internet foloseau Twitter, in timp ce in luna mai a aceluiasi an doar 6% dintre internauti au folosit aceasta retea de micro-blogging.

Pew: 11% din utilizatorii americani de Internet au folosit Twitter in decembrie

In plus, utilizarea site-ului de micro-blogging Twitter este strans legata de folosirea retelelor sociale. Potrivit studiului Pew, aproape o treime (23%) dintre utilizatorii retelelor sociale au declarat ca folosesc frecvent Twitter sau alte servicii similare, spre deosebire de cei care nu fac parte dintr-o retea sociala, dar care utilizeaza Twitter (4%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri