Producatorul american de software de proiectare Autodesk are anual pierderi cuprinse intre 9 si 16 milioane de dolari in Romania din cauza utilizarii ilegale a produselor sale, a declarat Ovidiu Creanga, License Compliance Manager pe Europa de Sud-Est al companiei.
Potrivit ultimelor studii, pierderile din pirateria software-ului de business s-au ridicat in 2008 la 115 milioane de dolari in Romania, dintre acestea aproximativ 12 milioane de dolari fiind suferite de Autodesk. Rata pirateriei este estimata la 68%, conform NewsIn.

Autodesk, producatorul solutiilor software de proiectare asistata pe calculator (CAD), l-a numit recent pe Ovidiu Creanga in functia de License Compliance Manager pe Europa de Sud-Est. Mai precis, Ovidiu Creanga va raspunde, printre altele, si de trecerea unui numar cat mai mare de utilizatori neplatitori Autodesk in utilizatori platitori. "Asta inseamna o implicare mai mare in ceea ce priveste lupta impotriva pirateriei software, implicand colaborari cu organele statului si cu ceilalti producatori de software, ca Adobe, Symantec, Microsoft si cu BSA (Business Software Alliance), organizatia care reprezinta la nivel mondial interesele producatorilor de programe informatice pentru afaceri", a declarat Ovidiu Creanga.

Producatorul american de solutii software pentru proiectare asistata pe computer (CAD) a deschis in septembrie anul trecut biroul de la Bucuresti, care functioneaza ca reprezentanta pe piata locala si regionala. Pe langa tara noastra sunt incluse si Bulgaria, Serbia, Moldova, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru, Macedonia, Croatia, Slovenia, Albania si Malta.

Un alt reprezentant Autodesk pentru Romania si Europa de Sud-Est este Paul Lipovanciuc, fiind responsabil pentru solutiile Autodesk din verticala de produse destinate Arhitecturii, Ingineriei si Constructiilor. Compania spera ca biroul Autodesk din Romania sa ajunga la mai multi angajati pana la sfarsitul acestui an.

Principalul produs al firmei Autodesk este AutoCAD, o aplicatie de proiectare asistata de calculator, lansata cu 25 de ani in urma. Programul AutoCAD este folosit de ingineri, arhitecti si artisti care realizeaza modele tridimensionale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Pirateria a scazut timid in Romania la nivelul anului trecut