Printre tipurile de informatii furate de angajatii concediati sau demisionari se numara listele de e-mail, informatii despre salariati, printre care lista de contacte si informatii non-financiare.

Dintre respondentii care au furat astfel de informatii, 61% au declarat ca au o parere negativa despre angajatorul anterior.

Ponemon Institute a chestionat 1.000 de angajati din Statele Unite care si-au pierdut locul de munca sau au demisionat in ultimul an. Cel mai mare procentaj dintre respondenti provin din sectorul serviciilor financiare.

“Companiile trebuie sa implementeze tehnologii de prevenire a pierderilor de date daca stiu exact unde se afla datele sensibile si cum sunt folosite si sa previna copierea, descarcarea sau trimiterea acestora inafara companiei”, a declarat Rob Greer, senior director al diviziei de produse pentru prevenirea pierderilor de date din partea Symantec.

De asemenea, raportul subliniaza ca 53% dintre respondenti au descarcat informatii pe un CD sau DVD, 42% pe un driver USB, iar 38% au trimis fisiere atasate pe un cont personal de e-mail.

Studiul mai releva ca 79% dintre respondenti au luat date fara acordul angajatilor, iar 82% au declarat ca sefii lor nu au realizat un bilant al documentelor electronice sau fizice inainte ca respondentul sa paraseasca firma.

La 37% dintre participanti le-a fost cerut sa plece, 38% si-au gasit un nou loc de munca, iar 21% au parasit compania pentru a evita eventuale disponibilizari. Mai mult de 69% dintre respondentii care au furat din datele companiei au declarat ca au gasit un nou job, iar 67% dintre acestia folosesc informatiile furate la noul loc de munca.