Mai mult de jumatate (59%) dintre angajatii care au parasit locul de munca au furat in ultimul date confidentiale ale companiei, potrivit unui nou raport lansat de Ponemon Institute si Symantec Corp.


Printre tipurile de informatii furate de angajatii concediati sau demisionari se numara listele de e-mail, informatii despre salariati, printre care lista de contacte si informatii non-financiare.

Dintre respondentii care au furat astfel de informatii, 61% au declarat ca au o parere negativa despre angajatorul anterior.

Ponemon Institute a chestionat 1.000 de angajati din Statele Unite care si-au pierdut locul de munca sau au demisionat in ultimul an. Cel mai mare procentaj dintre respondenti provin din sectorul serviciilor financiare.

“Companiile trebuie sa implementeze tehnologii de prevenire a pierderilor de date daca stiu exact unde se afla datele sensibile si cum sunt folosite si sa previna copierea, descarcarea sau trimiterea acestora inafara companiei”, a declarat Rob Greer, senior director al diviziei de produse pentru prevenirea pierderilor de date din partea Symantec.

De asemenea, raportul subliniaza ca 53% dintre respondenti au descarcat informatii pe un CD sau DVD, 42% pe un driver USB, iar 38% au trimis fisiere atasate pe un cont personal de e-mail.

Studiul mai releva ca 79% dintre respondenti au luat date fara acordul angajatilor, iar 82% au declarat ca sefii lor nu au realizat un bilant al documentelor electronice sau fizice inainte ca respondentul sa paraseasca firma.

La 37% dintre participanti le-a fost cerut sa plece, 38% si-au gasit un nou loc de munca, iar 21% au parasit compania pentru a evita eventuale disponibilizari. Mai mult de 69% dintre respondentii care au furat din datele companiei au declarat ca au gasit un nou job, iar 67% dintre acestia folosesc informatiile furate la noul loc de munca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Symantec cumpara LifeLock pentru 2,3 miliarde dolari