Guvernul a adoptat ieri un Memorandum ce prevede mandatarea reprezentantilor ministerului de a negocia cu expertii europeni modalitatea prin care va inceta procedura de infringement cu privire la incalcarea independentei autoritatii nationale de reglementare in comunicatii.

Astfel, la initiativa Ministerului Comunicatiilor, Guvernul l-a imputernicit pe Gabriel Sandu, ministrul comunicatiilor si societatii informationale sa finalizeze procedurile tehnice printr-un acord cu Comisia Europeana, agreat de ambele parti si care sa ofere garantia incetarii actiunii declansate, se arata intr-un comunicat al ministerului de resort, citat de NewsIn.

In data de 29 ianuarie 2009 Comisia Europeana a transmis Romaniei o scrisoare de punere in intarziere – prima etapa a actiunii de infringement - pentru incalcarea obligatiei de garantare a independentei autoritatii nationale de reglementare in domeniul comunicatiilor.

In acest context, ministrul comunicatiilor si societatii informationale a purtat discutii cu doamna Viviane Reding, comisarul european pentru Societatea Informationala si Media, prilej cu care s-au stabilit premizele unei cooperari directe si stranse in vederea identificarii unor solutii agreate de comun acord.

Directorul general Fabio Colasanti a fost nominalizat de catre comisarul european pentru a asigura in cadrul negocierilor tehnice armonizarea propunerilor venite din partea Romaniei cu aquis-ul comunitar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si