Producatorul de telefoane mobile Nokia a anuntat ca ia in considerare lansarea unei linii de laptop-uri.


Potrivit PC World, Olli-Pekka Kallasvuo, CEO-ul Nokia, a confirmat aceasta mutare in cadrul unui interviu la Televiziunea Finlandeza.

“Suntem foarte interesati de aceasta oportunitate”, a declarat Kallasvuo, in momentul in care a fost intrebat daca producatorul de telefoane mobile vrea sa se difersifice prin intrarea pe piata laptop-urilor.

Anuntul Nokia vine dupa ce producatorul de laptop-uri Acer a anuntat saptamana trecuta la Barcelona ca in acest an va lansa o linie de telefoane inteligente. Telefonul mobil Tempo va functiona cu platforma Windows Mobile, va oferi un acces rapid la Internet si va avea incorporat o camera de 5 megapixeli si GPS.

“Nu trebuie sa analizam cinci ani de acum pentru a vedea ce stim despre telefoanele mobile si ce stim de PC-uri in multe puncte comune. In prezent exista sute de milioane de utilizatori care au avut prima experienta cu Internetul prin telefonul mobil. Aceasta este o indicatie buna”, a adaugat Kallasvuo.

Inca de la sfarsitul lui 2008 au aparut zvonuri in media despre un posibil plan al Nokia de a intra in industria de PC-uri, dar comentariul lui Kallasvuo a fost primul atestat oficial pentru acest plan.

In timp ce marjele de profit ridicate din industria smartphone-urilor atrag tot mai multe companii de PC-uri, atractia pentru segmentul de computere este destul de redusa.

“Toti operatorii de retele de telefonie mobila si retailerii adauga netbook-uri si laptop-uri la portofoliile lor alaturi de telefoanele mobile. Din acest motiv nu este deloc surprinzator ca Nokia evalueaza intrarea in acest segment”, a adaugat analistul CCS Insight, Ben Wood.

Nokia planuieste sa taie costurile anuale ale diviziei sale principale de telefoane mobile cu peste 700 milioane euro (905 milioane dolari) si a anuntat ca va continua sa diminueze cheltuielile operationale.

Compania finlandeza este prezenta si pe piata romaneasca, unde detine o fabrica la Jucu, in apropiere de Cluj-Napoca.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri