Trei dintre cele mai importante companii IT, Nortel, Cisco si Lenovo, au anuntat in aceasta saptamana noi reduceri de personal, adaugand o lovitura industriei care deja este asediata cu acest tip de actiuni, scrie vnunet.com.
Nortel si-a anuntat planul de a concedia alti 3.200 de angajati in urmatoarele luni, dupa ce deja si-a redus personalul cu 1.800 de angajati la inceputul lunii in curs.

Furnizorul canadian, care a intrat sub incidenta institutiilor falimentare, cauta modalitati de reducere a costurilor pentru diminua pierderile companiei. Printre masurile luate de Nortel se numara verificarea licentelor IT si de real estate, alaturi de toate contractele cu furnizorii si clientii acesteia.

“Cu un mediu economic fara precedent si un impact provocat de venituri mici, in planul nostru financiar vor avea loc schimbari semnificative”, a declarat CEO-ul Nortel, Mike Zafirovski.

Zafirovski a mai declarat ca s-au luat decizii dure de restructurare a companiei in efortul de a obtine cu succes protectia din partea creditorilor.

De asemenea, Nortel a blocat schema de bonusuri pentru actualii angajati si a cerut un ajutor din partea actionarilor, argumentand ca personalul nu poate fi distras de la stabilitatea companiei.

In acelasi timp, gigantul de retele Cisco deja si-a redus numarul angajatilor. Potrivit Wall Street Journal, compania a anuntat ca vor avea loc reduceri de personal in aceasta saptamana ca parte a planului pe termenl lung de a disponibiliza un total 2.000 de angajati.

Compania a facut referire la “restructurari limitate” in apelul facut de catre analistii financiari la lansarea rezultatelor din trimestrul al doilea.

De asemenea, Lenovo va face in aceasta saptamana noi reduceri de personal pe langa cele deja implementate, care cuprindeau 2.500 de angajati. Potrivit purtatorului de cuvant Lenovo, compania va concedia 450 de angajati in China din functii de suport tehnic la nivel global.

“Acest lucru este in concordanta cu eforturile companiei de a reduce si simplifica costurile de personal si de a sustine functiile”, a declarat purtatorul de cuvant al Lenovo. “Aceste decizii nu reflecta talentul si dedicatia fortei noastre de munca, dar reflecta realitatea economiei globale si agresivitatea competitiei din industrie”, a mai declarat acesta.

Numarul total de disponibilizari din sectorul IT este greu de determinat, dar cifra se apropie de cel putin 100.000.

Unele dintre cele mai mari disponibilizari anuntate au fost facute de IBM - cu 16.000 de disponibilizati, Oracle - cu 8.000, BT - cu 10.000, AT&T - cu 12.000, Microsoft - cu 5.000, Philips - cu 6.000, Motorola - cu 4.000, SAP - cu 3.000, EMC - cu 2.400 si Virgin Media - cu 2.200.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri