Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a amendat compania Vodafone Romania cu suma de 7.000 lei pentru nerespectarea prevederilor referitoare la trimiterea de comunicari comerciale, potrivit datelor postate pe portalul institutiei.

Astfel, potrivit ANSPDCP, Vodafone Romania a primit o amenda in valoare de 7.000 de lei din partea autoritatii in urma constatarii savarsirii contraventiei de nerespectare a prevederilor referitoare la trimiterea de comunicari comerciale nesolicitate din Legea nr. 506/2004, care interzice efectuarea de comunicari comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de operare, informeaza NewsIn.

De asemenea, legea stipuleaza ca transmiterea acestor mesaje nu necesita interventia unui operator uman prin fax ori prin posta electronica sau prin orice alta metoda care foloseste serviciile de comunicatii electronice destinate publicului, fara consimtamantul prealabil al destinatarului.

Potrivit datelor postate pe portalul ANSPDCP, institutia a efectuat o investigatie pe durata lunii februarie la compania Vodafone Romania, in urma unei plangeri prin care se semnala o posibila incalcare a dispozitiilor Legii nr. 677/2001. Conform acestei legi cel care a depus plangerea avea dreptul sa se opuna trimiterii prin SMS-uri a unor mesaje de catre compania Vodafone.

Cu toate acestea, compania i-a transmis clientului mesaje promotionale pe numarul de telefon mobil, desi la incheierea contractului isi exprimase dorinta de a nu primi astfel de mesaje.

In controlul realizat de Autoritatea nationala de supraveghere s-a constatat ca petentul isi exercitase si dreptul de opozitie prevazut de Legea nr. 677/2001, fata de primirea prin SMS-uri a respectivelor mesaje.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Reactia Auchan dupa amenda de 7,8 mil. euro primita de la Concurenta