Producatorul de carduri de memorie Spansion, in pragul falimentului

Producatorul american de memorii flash Spansion a inaintat cerere de protectie care se aplica firmelor falimentare pentru restructurarea datoriilor sale dupa ce nu a reusit sa plateasca dobanzi ale actiunilor in valoare de 266 milioane dolari, scrie Bloomberg.
Stirea vine la o saptamana dupa ce Spansion, unul dintre cei mai mari producatori de chip-uri folosite la camere digitale, telefoane mobile si televizoare de inalta definitie, a anuntat ca vrea sa isi reduca personalul la nivel global cu 35%, sau 3.000 de angajati.

Cererea pentru memorii flash si chip a scazut dupa ce vanzarile de electronice care folosesc chip-urile companiei au avut de suferit din cauza instabilitatii economice la nivel global.

Duminica, Spansion a anuntat ca va intenta procedura de faliment dupa o consultare in prealabil cu un creditor care detine obligatiuni cu rata variabila, scadente in 2013. Compania se afla in discutii cu grupul care detine actiuni despre o finantare pe termen lung pentru finantarile de care aceasta are nevoie.

“Dat fiind faptul ca ne concentram asupra viitorului Spansion, conducerea si management-ul au concluzionat ca aceasta actiune ofera cele mai eficiente mijloace pentru a mentine afacerea si pentru a indeplini obligatiunile prin care sa mentinem increderea clientilor si continuitatea in timp ce facem aceste restructurari”, a declarat presedindele si CEO-ul companiei, John Kispert.

Spansion este o companie cu capital mixt formata de Advance Micro Devices si Fujitsu in 1993. In luna ianuarie, Spansion a anuntat ca modifica bilantul si cauta o posibila vanzare sau fuziune a companiei. La inceputul acestei luni, unitatea japoneza a Spansion a inaintat cererea de protectie impotriva falimentului, iar furnizorul taiwanez de servicii de asamblare si testare a chip-urilor ChipMOS a inchis contractul cu Spansion din cauza datoriilor.

Compania a mai anuntat ca va reorienta afacerea catre produse precum memorii flash, servicii IP (Internet Protocol) si segmente profitabile ale diviziei de wireless.

“Vom explora oportunitati pentru o tranzactie strategica care sa garanteze ca noi facem tot ce putem pentru a spori valoarea companiei pentru actionarii nostri”, a declarat Kispert.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri