Intel si TSMC vor colabora in productia de chip-uri

Producatorii de microprocesoare Intel si Taiwan Semiconductor Manufacturing Company vor colabora in productia de chip-uri, potrivit unor stiri aparute in media, scrie CNET News.
Stirile aparute in publicatii chineze locale precum Economic Daily News, dar si Wall Street Journal anunta ca TSMC si Intel vor colabora in fabricarea de chip-uri de tip Atom, in prezent cel mai folosit procesor in netbook-uri. De asemenea, este probabil ca cele doua companii sa coopereze si in alte arii de activitate.

Colaborarea in afara tarii este o miscare neobisnuita pentru Intel, care produce chip-uri doar in interiorul companiei. Totusi, aceasta miscare nu este fara precedent, dupa ce Intel si-a mutat productia catre fabrici din afara tarii. TSMC este cel mai mare producator de chip-uri din lume.

Viitorul procesor Atom de la Intel, numit Moorestown, va fi unul cu sistem integrat (SOC) care combina procesorul, grafica, controlul memoriei si codificare/decodificare video intr-un singur chip. TSMC deja produce chip-uri de tip SOC pentru companii precum Qualcomm si Texas Instruments.

Obiectivul Intel este de a introduce chip-urile x86 cu arhitectura bazata pe chip-urile Moorestown in viitoarele telefoane mobile. Recent, producatorul de chip-uri a anuntat un acord cu LG Electronics prin care LG va folosi procesorul Moorestown in viitoarele smartphone-uri.

Provocarea pentru Intel este o economisire cat mai mare de energie fata de furnizorii existenti in piata, precum Qualcomm si Texas Instruments. Toshiba a anuntat recent ca va folosi chip-ul Snapdragon de la Qualcomm in viitorul telefon, dupa ce aceeasi companie a produs procesorul de baza in primul telefon care a folosit sistemul de operare Android.

Intel si TSMC vor anunta colaborarea in cadrul unui eveniment la care vor participa executivii Anand Chandrashekar si Sean Maloney, din partea Intel, si CEO-ul Rick Tsai si vice-presedintele Jason Chen, din partea TSMC.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri