“In pofida climatului macroeconomic in continua deteriorare, 2008 a fost un an exceptional, iar rezultatele obtinute asigura o baza solida pentru dezvoltarea ulterioara, continua, a grupului”, a declarat Adam Sawicki, CEO al grupului.

Performanta financiara atinsa de GTS in 2008 este cel mai bun rezultat al companiei din intreaga sa istorie de peste 15 ani. Acest rezultat financiar intareste pozitia de lider regional detinuta de GTS pe piata serviciilor de telecomunicatii din centrul si estul Europei.

La nivelul intregului exercitiu, cresterea cifrei de afaceri si a veniturilor operative a fost sustinuta atat de cresterea importanta, cu peste 19%, a veniturilor din servicii de comunicatii de date internationale, cat si de investitiile importante realizate in infrastructura operativa (CAPEX), cifrate in 2008 la peste 49 milioane euro.

“La nivel de grup vom continua sa ne concentram atentia pe cash flow. In 2008, nivelul de cash flow operativ a atins valoarea de 28 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere organica de 45% fata de anul anterior”, a spus Gerald Grace, CFO al GTSCE.

In Romania, GTS Telecom si-a mentinut pozitia de lider pe piata serviciilor de telecomunicatii si a raportat pentru intreg anul trecut venituri totale de 19,07 milioane euro, in crestere cu 18,2% fata de nivelul de 16,17 milioane euro realizat in 2007.

Veniturile operative (EBITDA) realizate de GTS Telecom s-au cifrat la 4,8 milioane euro in 2008, in crestere cu 23,1% fata de valoarea de 3,9 milioane euro din 2007.

"Strategia noastra are ca obiectiv prioritar continuarea dezvoltarii intensive, in primul rand prin fructificarea oportunitatilor si a sinergiei noastre regionale" a spus Dan Mihaescu, Country Manager GTS Telecom.

GTS Central Europe furnizeaza servicii integrate in toate tarile din regiunea central si est europeana aflate intre Frankfurt si Istanbul. Principalele tari in care grupul opereaza carrieri alternativi sunt Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria.