Compania anuntase in ianuarie ca va elimia pana la 5.000 de locuri de munca, sau aproximativ 5% din forta totala de lucru, in contextul in care investitorii au fost surprinsi de rezultatele trimestriale sub asteptarile analistilor de pe Wall Street, relateaza Reuters.

Anuntul companiei a fost luat in vizor de senatorul republican Charles Grassley, care a trimis o scrisoare corporatiei in care a cerut ca angajatii americani sa aiba intaietate in ceea ce priveste pastrarea locurilor de munca, in fata angajatilor straini.

Microsoft a anuntat ca este prematur pentru a face o precizare, dar procentajul angajatilor care detin vize de tipul H-1B va ramane aproximativ acelasi. Aceasta viza permite angajatorilor americani sa incadreze temporar intr-un loc de munca cetateni straini, potrivit NewsIn.

"Nu ne asteptam sa vedem o schimbare semnificativa a numarului angajatilor H-1B, in urma masurilor de reducere a locurilor de munca", a declarat avocatul general al Microsoft, Bradford Smith, intr-o adresa lui Grassley.

Compania a mai anuntat ca, avand in vedere si noile locuri de munca ce urmeaza sa fie create, impactul net se va traduce in pierderea a 2-3.000 locuri de munca.