Microsoft Corp nu va favoriza angajatii americani sau straini, in contextul in care va disponibiliza mii de persoane, a anuntat marti compania, ca raspuns la indemnul unui senator care a cerut pastrarea locurilor de munca ale americanilor.
Compania anuntase in ianuarie ca va elimia pana la 5.000 de locuri de munca, sau aproximativ 5% din forta totala de lucru, in contextul in care investitorii au fost surprinsi de rezultatele trimestriale sub asteptarile analistilor de pe Wall Street, relateaza Reuters.

Anuntul companiei a fost luat in vizor de senatorul republican Charles Grassley, care a trimis o scrisoare corporatiei in care a cerut ca angajatii americani sa aiba intaietate in ceea ce priveste pastrarea locurilor de munca, in fata angajatilor straini.

Microsoft a anuntat ca este prematur pentru a face o precizare, dar procentajul angajatilor care detin vize de tipul H-1B va ramane aproximativ acelasi. Aceasta viza permite angajatorilor americani sa incadreze temporar intr-un loc de munca cetateni straini, potrivit NewsIn.

"Nu ne asteptam sa vedem o schimbare semnificativa a numarului angajatilor H-1B, in urma masurilor de reducere a locurilor de munca", a declarat avocatul general al Microsoft, Bradford Smith, intr-o adresa lui Grassley.

Compania a mai anuntat ca, avand in vedere si noile locuri de munca ce urmeaza sa fie create, impactul net se va traduce in pierderea a 2-3.000 locuri de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri