Apple, prin distribuitorul sau autorizat in Romania - I.R.I.S. S.A., a lansat pe piata noi modele din segmentul desktop, incluzand modelul iMac 24'' si Mac mini cu procesoare grafice integrate puternice.
"Sistemul nostru de referinta, iMac 24'', cu o capacitate de stocare si memorie de doua ori mai mare este acum disponibil la cel mai bun raport pret-performante" a declarat Tim Cook, COO Apple. "Iar Mac mini nu este doar cea mai convenabila solutie financiara Mac, ci si computerul cu cel mai mic consum de energie electrica", a adaugat el.

Incepand de astazi, gama iMac se imbogatește cu doua noi modele, pe 20'' si 24'', la preturi convenabile. Fata de un model de 20'' din generatia anterioara, acum veti primi noul iMac 24'', ce ofera un display cu 30% mai mare, de doua ori mai multa memorie si spatiu de stocare. iMac 24'' contine procesoare Intel Core 2 Duo ce functioneaza la viteze de 3,06 GHz, 4GB memorie DDR 3 la 1066 MHz, HDD de 640 GB sau 1TB si mai multe variante de placi grafice.

Noul Mac mini este un desktop minuscul, dar inovativ, ce masoara doar 15,25 x 15,25 x 5 cm. Beneficiind de puterea procesoarelor grafice integrate NVIDIA GeForce 9400M disponibile si pe notebook-urile din gama MacBook, Mac mini poate oferi o performanta grafica de pana la 5 ori mai mare decat generatia anterioara. In acelasi timp poate fi considerat desktop-ul cu cel mai redus consum de energie, consumand doar 13W in repaus.

Totodata, Apple a anuntat lansarea noului model Mac Pro. Cu sprijinul noilor procesoare Intel "Nehalem" Xeon ce functioneaza la viteze de pana la 2,93 GHz si a unei arhitecturi de sistem avanasate, noul Mac Pro livreaza de doua ori mai multa performanta decat generatia anterioara. Contine, de asemenea, procesoare grafice de ultima generatie si un interior astfel configurat incat upgrade-urile ulterioare sa poata fi realizate cu usurinta.

Informatiile privind pretul si disponibilitatea in Romania a modelelor anuntate vor fi comunicate ulterior.

Apple a declansat revolutia calculatoarelor personale in 1970 odata cu lansarea modelului Apple II si a reinventat calculatorul personal in 1980 cu Macintosh.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Lansare iPhone X: Cat costa si ce aduce nou