Compania a anuntat ca si-a indeplinit toate obiectivele stabilite pentru anul 2008, obtinand o buna performanta operationala si o valoare a fluxului de numerar generat de activitatile operationale si investitii in valoare de 8 miliarde de euro.

In 2008, veniturile consolidate ale France Telecom au crescut pana la 53,5 miliarde de euro, o crestere de 2,9% pe baza comparativa. Cu o crestere de 1.7% pe baza comparativa, rezultatele pe ultimul trimestru confirma capacitatea de adaptare a grupului la conditiile de deteriorare a climatului economic. Ponderea investitiilor grupului din totalul veniturilor este de 12,8%, in conformitate cu obiectivul stabilit la 13%.

Reducerea cheltuielilor de capital (CAPEX) in tarile mature, in special in Franta, Polonia si Spania, a fost compensata de cresterea volumului de investitii in tarile emergente, coroborata cu investitiile in deschiderea de noi filiale si dezvoltarea operatiunilor existente, in principal in Romania, Coasta de Fildes si Republica Dominicana.

Pentru al 4-lea an la rand, Orange Romania incheie si anul 2008 ca lider al pietei locale de telecomunicatii in ceea ce priveste numarul de clienti si veniturile obtinute.

La sfarsitul anului 2008, Orange Romania avea 10.355.000 de clienti, in crestere cu aproximativ 6% fata de perioada similara a anului precedent si venituri de 1,31 miliarde de euro, care reprezinta o majorare cu 6,2% pe baza comparativa fata de valoarea veniturilor la sfarsitul anului 2007. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 119 euro.

Citeste si:

Orange are 1.673.000 de clienti broadband, o majorare cu 65% fata de sfarsitul anului precedent. Gradul de adoptie al serviciilor de broadband mobil a cunoscut in 2008 cea mai accelerata crestere. Astfel, vanzarile de abonamente Internet au crescut cu aproape 150%, iar vanzarile de pachete cu acces la Internet mobil si laptopuri au inregistrat cresteri record de 400% in decembrie 2008, fata de decembrie 2007.

Succesul serviciilor Orange de broadband mobil se datoreaza investitiilor considerabile in extinderea acoperirii retelei 3G. In prezent clientii Orange din peste 500 de localitati au acces la internet mobil cu viteze de pana la 3,6 Mbps. Orange va investi in continuarea in cresterea acoperirii geografice a serviciilor de date si in marirea vitezelor de acces. Astfel, pana la sfarsitul anului curent, toate resedintele de judet vor beneficia de internet mobil cu viteza de pana la 7,2 Mbps de la Orange.