France Telecom, cea de-a treia companie de telefonie din Europa, a inregistrat o scadere cu 35% a profitului in 2008, in contextul deprecierilor de active, iar profitul net a coborat la 4,07 miliarde euro, fata de 6,3 miliarde euro, cat se obtinuse in 2007.
Compania a anuntat ca si-a indeplinit toate obiectivele stabilite pentru anul 2008, obtinand o buna performanta operationala si o valoare a fluxului de numerar generat de activitatile operationale si investitii in valoare de 8 miliarde de euro.

In 2008, veniturile consolidate ale France Telecom au crescut pana la 53,5 miliarde de euro, o crestere de 2,9% pe baza comparativa. Cu o crestere de 1.7% pe baza comparativa, rezultatele pe ultimul trimestru confirma capacitatea de adaptare a grupului la conditiile de deteriorare a climatului economic. Ponderea investitiilor grupului din totalul veniturilor este de 12,8%, in conformitate cu obiectivul stabilit la 13%.

Reducerea cheltuielilor de capital (CAPEX) in tarile mature, in special in Franta, Polonia si Spania, a fost compensata de cresterea volumului de investitii in tarile emergente, coroborata cu investitiile in deschiderea de noi filiale si dezvoltarea operatiunilor existente, in principal in Romania, Coasta de Fildes si Republica Dominicana.

Pentru al 4-lea an la rand, Orange Romania incheie si anul 2008 ca lider al pietei locale de telecomunicatii in ceea ce priveste numarul de clienti si veniturile obtinute.

La sfarsitul anului 2008, Orange Romania avea 10.355.000 de clienti, in crestere cu aproximativ 6% fata de perioada similara a anului precedent si venituri de 1,31 miliarde de euro, care reprezinta o majorare cu 6,2% pe baza comparativa fata de valoarea veniturilor la sfarsitul anului 2007. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 119 euro.

Orange are 1.673.000 de clienti broadband, o majorare cu 65% fata de sfarsitul anului precedent. Gradul de adoptie al serviciilor de broadband mobil a cunoscut in 2008 cea mai accelerata crestere. Astfel, vanzarile de abonamente Internet au crescut cu aproape 150%, iar vanzarile de pachete cu acces la Internet mobil si laptopuri au inregistrat cresteri record de 400% in decembrie 2008, fata de decembrie 2007.

Succesul serviciilor Orange de broadband mobil se datoreaza investitiilor considerabile in extinderea acoperirii retelei 3G. In prezent clientii Orange din peste 500 de localitati au acces la internet mobil cu viteze de pana la 3,6 Mbps. Orange va investi in continuarea in cresterea acoperirii geografice a serviciilor de date si in marirea vitezelor de acces. Astfel, pana la sfarsitul anului curent, toate resedintele de judet vor beneficia de internet mobil cu viteza de pana la 7,2 Mbps de la Orange.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri