Proiectul Press Room este primul pas in dezvoltarea unei platforme mai ample care va pune la dispozitia profesionistilor IT, a companiilor si a celor pasionati de domeniu tipuri de continut diverse.

"Comunicatele de presa au fost primele. Urmeaza evenimentele din domeniul IT&C grupate intr-un calendar IT&C care se va integra usor cu cele disponibile in retele sociale, cu Google Calendar samd. Avem in plan sa oferim si alte tipuri de continut ,cum ar fi studiile de caz, dar la aceasta etapa se va ajunge cel mai devreme in toamna", declara Adriana Cocic, Online Manager IDG Romania.

Noul serviciu pus la dispozitie de IDG reprezinta o platforma online ce reuneste comunicatele de presa ale industriei IT&C din Romania, in 6 categorii principale: Business, Produse, Cariere, Finante, Evenimente si Servicii.

IT&C Press Room aduce la indemana companiilor IT importante unelte de comunicare directa cu specialistii din domeniu pentru care informatia inseamna timp, bani si oportunitati. Siteul, prin care companiile isi pot promova cele mai noi produse si servicii, se adreseaza in egala masura specialistilor, cat si jurnalistilor si pasionatilor de IT care se afla in cautarea unei surse oficiale de informare directa si gratuita.

IT&C Press Room este o platforma in cadrul careia agentiile de relatii publice si companiile de IT&C pot beneficia de o serie de servicii de promovare si diseminare a informatiei, grupate in pachete speciale.

"Conform tendintei globale, IDG Romania, prin produsele web 2.0 pe care incepe sa le lanseze, se inscrie in shift-ul major catre noile tehnologii cu focus pe comunitati, pe vizitatori avizati si foarte bine tintiti, pe content customizat care sa sintetizeze informatia", declara Mihaela Gorodcov, General Manager IDG Romania.

In privinta partenerilor IT&C Press Room, acestia se foloseste de toate parghiile de promovare ale IDG (site-uri, newslettere, proiecte speciale, reviste), si, pe de alta parte, se afla in discutii cu mai multi parteneri externi, care sunt in mai multe faze de finalizare.