In anul 2008, D-Link a ocupat locul al doilea (dupa Cisco Systems) pe piata de switch-uri cu si fara management. Astfel, D-Link are cea mai mare crestere a cotei de piata dintre toti producatorii - 20%.

Dupa Cisco si D-Link, care au impreuna o cota de 50,8%, Netgear a livrat pe piata 13,1 milioane porturi, 3com – 12,2 milioane, iar Linksys si ProCurve au avut fiecare cate o cota de 6,5%, respectiv 6,3% din piata.

D-Link si-a mentinut pozitia de cel mai important furnizor de switch-uri fara management, avand peste 20 milioane porturi livrate pe piata in prima jumatate a anului 2008, date care i-au asigurat un procent de 35% din piata, practic dublu fata de cota celui mai apropiat competitor al sau, Linksys.

“D-Link este decis sa ofere pietei solutii de afaceri inovatoare si complete, cu rol esential in asigurarea conectivitatii si securitatii retelelor din milioane de birouri. Aceasta decizie este impulsionata de un model care combina solutii, asistenta si servicii la nivel local pentru baza de clienti a companiei, subliniind resursele globale fara rival ale D-Link in domeniul tehnologiei si dezvoltarii”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Sales Manager D-Link Romania.

Prezent de 23 de ani pe piata, D-Link a evoluat, devenind un designer, developer si producator mondial de produse pentru retele, aplicatii cu latime mare de banda, electronice digitale si comunicare de voce si date, cu o valoare de un miliard de dolari. Solutiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuinta digitala, intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) si marile companii. In Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul sau central fiind la Londra.