Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, in calitate de Autoritate de Implementare, a semnat cu societatea Tecnoservice Equipment cinci contracte aferente loturilor 1,2,3,4 si 5 pentru proiectul “Imbunatatirea capacitatii de programare si a calitatii lucrarilor de constructii si reabilitare de poduri”, finantat prin Programul Phare 2006.

Cele cinci contracte au o valoare totala de 1.399.977,73 euro, fara TVA, reprezentand 71,43% fonduri nerambursabile PHARE si 28,57 % cofinantare asigurata de la bugetul de stat, potrivit NewsIn.

Potrivit anuntului, beneficiarul acestui proiect este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR)– Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica (CESTRIN).
Echipamentele pentru testarea materialelor, care se vor achizitiona in cadrul acestui proiect, vor contribui la imbunatatirea capacitatii de programare si a calitatii lucrarilor de constructii a CESTRIN, in conformitate cu legislatia Uniunii Europene, se arata in comunicat.

Conform contractelor, termenul de finalizare a proiectului este 30 mai 2009 pentru loturile 1, 2, 3 si 4 si 30 octombrie 2009 pentru lotul 5.