In cadrul unui interviu, CEO-ul Google a declarat ca “este putin probabil ca Google sa faca achizitii pe termen scurt deoarece preturile sunt inca ridicate”.

La inceputul saptamanii trecute, in timpul Conferintei de Tehnologie a Morgan Stanley din San Francisco, Schmidt a numit Twitter “un sistem de e-mail pentru oameni modesti”. “Serviciul seamana cu un sistem de e-mail, dar nu are oferta totala a unui astfel de serviciu”, a declarat acesta la conferinta.

“Succesul Twitter este admirabil si demonstreaza ca exista multe modalitati de castig si comunicare, in special daca reusesti sa faci comunicarea publica”, a declarat Schmidt, subliniind totodata succesul sistemului de mesagerie instant de la Google.

De asemenea, Schmidt a mai discutat despre punctele sale de vedere legate de piata fuziunilor pe care le-a exprimat in timpul conferintei Morgan Stanley: Google va fi pregatita sa faca achizitii cand pretul va fi corect. “Stirea buna este ca avem destul capital”, a declarat Schmidt la conferinta. “Stirea rea e ca incercam sa gasim pe cineva care sa se potriveasca modelului nostru de fuziuni si achizitii. Cred ca va incepe destul de curand, dar este destul de inactiv in acest moment”, a conchis Schmidt.

In timpul interviului cu Rose, Schmidt a mai discutat despre originile Google, despre cum compania a atins succesul modelului de afacere in publicitate dintr-un accident si despre punctul sau de vedere in tehnologiile viitoare, cum ar fi o revolutie a televiziunii in care terminalele cu sistem de operare Android se vor transforma in televizoare.