Guvernul va lua in discutie miercuri un proiect de OUG privind desfiintarea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii si infiintarea unei noi autoritati de reglementare in domeniul comunicatiilor, care va functiona sub control parlamentar si a carei conducere va fi numita de seful statului.

Noua entitate - Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANDRC)- se infiinteaza prin reorganizarea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), care se desfiinteaza. ANDRC va functiona sub control parlamentar si va fi finantata integral din venituri proprii.

Noua entitate va fi condusa de un presedinte si doi vicepresedinti, numiti de presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului. Presedintele Autoritatii va avea o indemnizatie similara celei pe care o primeste un ministru, iar vicepresedintii - la nivelul unui secretar de stat. Durata mandatului presedintelui si vicepresedintilor ANCOM este de sase ani, cu posibilitatea prelungirii pe aceeasi perioada, o singura data. Personalul ANCOM este angajat pe baza de concurs.

In data de 29 ianuarie 2009, Comisia Europeana a transmis Romaniei o scrisoare de punere in intarziere – prima etapa a actiunii de infringement - pentru incalcarea obligatiei de garantare a independentei autoritatii nationale de reglementare in domeniul comunicatiilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si