Nvidia Corporation, compania care a inventat unitatea de procesare grafica (GPU) a lansat un program global dedicat companiilor mici, numit GPU Ventures.

Nvidia lanseaza, de asemenea, si site-ul GPU Venture Zone, un portal de prezentare a aplicatiilor bazate pe GPU dezvoltate de partenerii din ecosistem.

Prin programul GPU Ventures, Nvidia intentioneaza sa sprijine companiile care utilizeaza platforma de dezvoltare a unitatii de procesare vizuala (GPU) atat pentru aplicatii profesionale, cat si pentru aplicatii pentru utilizatorii obisnuiti din toate domeniile precum optimizarea vizuala (imbunatatirea calitatii imaginilor), cercetarea stiintifica, analiza financiara si interfetele 3D.

Investitiile estimate pot varia intre 500.000 dolari si 5.000.000 dolari, iar parteneriatele strategice vor cuprinde si actiuni comune de marketing, dezvoltare, distributie si multe altele.

Potrivit oficialilor Nvidia, compania cauta si astfel de mici companii in care sa investeasca si in Romania. Pana acum, exista trei companii mici (start-up-uri) care au beneficiat de acest program in Marea Britanie, Germania si Franta - ffA, Metaio, Enodo si Onesia.

"Programul GPU Ventures ofera o oportunitate extraordinara pentru companiile tinere si ambitioase care isi dezvolta afacerile in jurul ecosistemului GPU. Aceste companii reprezinta, de fapt, inovatorii care vor stimula dezvoltarea platformei GPU" a declarat Jeff Herbst, vicepresedinte al Diviziei de Dezvoltare in cadrul NVIDIA.

"Prin acest program vom oferi sprijin financiar si de marketing companiilor aflate in stadiul de start-up si celor care vor sa se dezvolte pe masura potentialului. Dorim sa-i incurajam pe toti oamenii de afaceri si investitorii interesati sa ne ceara ajutorul si sa ne impartaseasca ideile lor", adauga el.

Suportul pe care l-a acordat Nvidia, prin investitii, parteneriat strategic si activitati comune de marketing "ne-a ajutat sa strangem capital suplimentar si sa obtinem vizibilitate mult mai rapid", a declarat Sam Blackman, CEO al Elemental Technologies.

Pe langa Elemental Technologies, Nvidia a investit cu succes in companii aflate in stadiul de start-up precum Acceleware, Keyhole Corporation (preluata de Google pentru Google Earth), Mental Images (preluata de NVIDIA), MotionDSP si Right Hemisphere. Aceste companii se numara printre cele peste 60 de companii mici care au avut intalniri cu personalitati importante din comunitatea investitorilor la Summit-ul Nvidia 2008 Emerging Companies, eveniment care va va fi organizat si in toamna anului 2009.
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
ASUS: Piata de laptop-uri scade, desi romanii investesc mai mult