Circa 90% din britanicii care lucreaza in IT se gandesc sa-si schimbe locul de munca in 2009, arata un studiu realizat de compania IT Job Board, care ofera servicii de recrutare online.

Peste 50% din cei chestionati au precizat ca vor sa-si schimbe locul de munca pentru a beneficia de noi oportunitati de dezvoltare a carierei, in vreme ce 45% au spus ca vor un nou job pentru a castiga mai multi bani.

Totodata, aproape doua treimi din angajatii din IT vor sa-si dezvolte abilitatile tehnice prin intermediul unui nou job, in vreme ce peste jumatate cred ca o schimbare in cariera ii va ajuta sa-si echilibreze viata personala si cea profesionala.

“Este bine ca angajatii din IT nu cred ca turbulentele financiare le vor afecta oportunitatile de cariera. Sunt surprins insa de ponderea celor care vor sa-si schimbe locul de munca in acest an”, spune Alex Farrell, managing director la IT Job Board.

Studiul a mai evidentiat ca aproape jumatate din cei intervievati sunt constienti ca evenimentele economice globale vor avea o anumita influenta si asupra domeniul IT, considerand insa ca acest sector va fi mai putin afectat decat altele.

"Angajatorii vor avea sarcina dificila de a-si atrage si de a retine angajatii pregatiti”, mai spune Farrell. Analiza mai arata ca cei care nu vor sa-si schimbe locul de munca in 2009 fac asta fie pentru ca sunt fericiti cu actualul job, fie pentru ca situatia economica actuala nu le confera confortul necesar unei mutari. Studiul, la care au participat 362 de angajati din IT, a fost facut in luna ianuarie.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si