LG Electronics Romania a avut in 2008 o cifra de afaceri de 152 milioane de dolari, cu 20% mai mare fata de anul anterior, datorita vanzarilor mari din segmentele de televizoare LCD si cu plasma, monitoare LCD, telefoane mobile, sisteme audio si sisteme home theater, a anuntat compania.
Astfel, LG a obtinut anul trecut a doua pozitie pe segmentul de televizoare LCD, cu o cota de piata de 18.5%. Pe segmentul de televizoare cu plasma, LG si-a mentinut locul al doilea in Romania cu o cota de piata de 33.6% inregistrata la nivelul anului 2008, ceea ce reprezinta o crestere cu 6% fata 2007,.

Totodata, pe segmentul de produse Home Entertainment, LG Electronics a ocupat pozitia a doua pentru microsisteme, cu o cota de piata de 24% si sisteme home theater, cu o cota de piata de 17% .

De asemenea, in anul 2008, compania LG si-a mentinut prima pozitie pe segmentul monitoarelor LCD, cu o cota de piata de 23.7%, pozitie detinuta si in 2007. Segmentul de dispozitive de stocare optica a ocupat prima pozitie pe piata, cu o cota de 22%.

Divizia GSM a companiei a inregistrat vanzari importante pe segmentul terminalelor mobile premium si mid-end, ceea ce a situat brandul LG pe locul al patrulea pe piata de profil in ceea ce priveste cota de piata, cu 7.4%, in principal datorita succesului obtinut de terminalele din seria Black

Label precum LG Secret si LG Shine, se mai arata in comunicatul companiei.

In plus, LG si-a mentinut a doua cota de piata pe segmentul echipamentelor de climatizare, cu 12%. De asemenea, segmentul frigiderelor SidebySideau a avut o cota de piata de 28%.

Pentru anul 2009, LG isi propune sa continue cresterea pe piata locala si consolidarea brandului prin dezvoltarea unei strategii axate pe intarirea relatiei cu consumatorii si pe investitii in competentele principale ale companiei. LG Electronics se va concentra pe categoriile de produse cheie cum sunt televizoarele LCD, telefoanele mobile si echipamentele de climatizare.

In contextul economic actual, compania nu estimeaza pentru anul 2009 o rata de crestere similara cu cea din anii anteriori, planificand o crestere bazata pe optimizarea potofoliului de produse si pe cresterea cotei de piata.

LG Electronics se afla pe piata din Romania incepand din anul 1990, prin intermediul distribuitorilor autorizati, si din anul 2004 ca LG Electronics Romania.

LG Electronics, Inc este lider mondial in furnizarea de produse din domeniul electronicii, informatiilor si comunicatiilor. Compania are peste 82.000 de angajati in cele 114 de birouri, care includ 82 de filiale deschise in intreaga lume. Alcatuita din 4 mari divizii: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display si Digital Media cu vanzari globale de peste 44 miliarde de dolari in 2007, LG Electronics este cel mai mare producator de terminale CDMA, aparate de aer conditionat, televizoare cu plasma, sisteme de stocare optica, DVD playere si sisteme home theater de pe piata mondiala.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri