Vodafone, France Telecom, Alcatel-Lucent, Motorola si Nokia sunt printre companiile care si-au stabilit, voluntar, ca prioritati pana in 2020 sa reduca emisiile de dioxid de carbon si consumul de energie in birouri si sa mareasca indicatorul de eco-eficienta, a anuntat Comisia Europeana (CE).
Astfel, grupul Vodafone Plc intentioneaza sa scada - pana in 2020 - cu 50% cantitatea de emisii de dioxid de carbon calculate de la momentul de referinta 2006-2007, relateaza NewsIn.

De asemenea, France Telecom, compania care detine cel mai mare operator de pe piata romaneasca de telefonie mobila, Orange, si-a propus sa-si reduca emisiile de dioxid de carbon cu o cincime, pana in 2020 fata, de referinta din 2006.

Alcatel-Lucent vrea sa diminueze pana anul viitor cu 10% emisiile de CO2 fata de 2007. Motorola are ca obiectiv sa scada tot pana in 2010 cu 6% emisiile de CO2 prin raport la emisiile din 2000, iar Nokia vrea sa micsoreze consumul de energie in birouri si centre cu 6% pana in 2012, fata de cat se consuma in 2006.

Alte 11 companii de telecomunicatii vor sa-si imbunatateasca eficienta energetica si si-au stabilit tinte voluntare in acest scop.

Comisia Europeana a solicitat statelor membre si companiilor din industrie, ca parte a eforturilor de combatere a schimbarilor climatice si a recuperarii economice sa-si imbunatateasca eficienta energetica prin folosirea tehnologiilor de informatii si comunicatii (ICT), despre care se estimeaza ca vor duce la scaderea cu 15% a emisiilor totale de carbon pana in 2020. Aceste tehnologii vor imbunatati monitorizarea si managementului consumului de energie in fabrici, birouri si spatii publice si-i vor face pe oameni mai constienti de modul in care pot economisi energie.

Totusi, tehnologiile de informatii si comunicatii sunt responsabile de 2% din emisiile de carbon din Europa.
CE a anuntat, totodata, o dezbatere publica pentru stabilirea unei baze comune de angajamente si impuneri privind imbunatatirea eficientei energetice. Comisia va adopta pana la jumatatea acestui an o recomandare cu masuri specifice rezultate in urma dezbaterii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri