General Motors este asteptata la prezinte saptamana viitoare un nou laptop stilizat dupa modelul popularelor sale vehicule Hummer.
Producatorul de automobile a incheiat un contract exclusiv pe trei ani cu compania Itronix, pentru a produce un computer portabil destinat persoanelor care lucreaza in exterior : politisti, pompieri, constructori, precum si pentru toti cei care detin un Hummer sau sunt fascinati de orice este legat de supradimensionatul vehicol.

Itonix, care produce laptop-uri si tablet PC-uri pentru armata americana, a declarat ca doreste sa creeze o noua categorie de laptop-uri "semi-blindate". Cu un pret de 2.988$, laptop-ul are destula captuseala pentru a rezista la sase cazaturi de la o inaltime de 9 m pe doua placaje de 1.9cm plasate deasupra pe beton.

Laptop-urile industriale, care sunt rezistente la apa si pot rezista la temperaturi extreme, isi gasesc utilizare in armata sau in industria de petroliera. Modele precum Panasonic Toughbook si Twinhead cu linia sa Durabook, sunt dotate cu o armura externa si absorbanti interiori pentru socuri.

Vicepresedintele Itronix, Matt Gerber spune ca noile laptop-uri ale companiei au fost create initial pentru comandantii militari din Irak, care au trebuit sa aleaga intre laptop-urile groase si grele utilizate de infanterie sau PC-urile mai ieftine, clasa business de la Dell.

Itronix utilizeaza aceasi tehnologie militara (standardele pentru vibratie su temperatura) din laptop-ul Hummer pentru a-si lansa propriul brand - GoBook VR-1. Aceste computere, cu un pret de 3.299$ are aproape aceleasi atribute ca si laptop-ul Hummer, continand un procesor Intel Centrino Pentium de 1.86GHz, un afisaj color de 12.1 inch, 512 MB memorie, un drive DVD/CD-R/W, o conectivitate wireless 8021.11a/g/b si sistemul de operare Microsoft XP Professional.

Ambele computere au un LED flip-out care ilumineaza ecranul, putand fi utilizat si in conditii de luminozitate scazuta. Laptop-urile au patru radio-uri, inclusiv o antena integrata GPS prin care software-ul Microsoft Streets and Trips poate sa localizeze pozitia utilizatorului.

Garber a mai precizat ca in prezent compania discuta asupra adaugarii de cititori biometrici pentru o extra securitate a computerului.


Laptop-ul Hummer va fi disponibil in culorile negru si argintiu cu galben, rosu sau aramiu. Bateria sa dureaza ceva mai mult de 4 ore.
Laptop-ul va fi disponibil incepand cu data de 1 noiembrie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri