Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat ca va disponibiliza 1.700 de angajati la nivel mondial, in cadrul unui proiect de reducere a costurilor ce a fost deja prezentat, in linii mari, relateaza AFP.
"Planul va afecta circa 1.700 de angajati din intreaga lume. Nokia se va consulta cu sindicatele salariale pe marginea acestui plan, acolo unde va fi posibil", arata un comunicat al grupului, potrivit NewsIn.

Noile disponibilizari fac parte dintr-un plan de reducere a costurilor anuntat in decembrie, ce ar urma sa permita economisirea a peste 700 milioane euro in urmatorii doi ani, a declarat Arja Suominen, din cadrul departamentului de comunicare Nokia.

Nokia a anuntat marti ca, pe langa divizia de productie, disponibilizarile vor viza si departamentele de marketing, de dezvoltare corporatista si de asistenta tehnica.

Pana la 700 dintre disponibilizari vor fi facute in Finlanda. Grupul, prezent si in Romania, a anuntat deja lunile trecute suspendarea a 1.000 de locuri de munca, incurajand disponibilizarile voluntare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri