Analysys Mason estimeaza ca accesul internet mobil va produce 5,7% din totalul veniturilor serviciilor de telecomunicatii in Europa in 2014, fata de 1,7% in 2008, potrivit raportului NewsIn. Totodata, in timp ce utilizatorii de cartele preplatite vor contribui la cresterea numarului de conexiuni, cei pe baza de contract vor continua sa contribuie cu cea mai mare parte a veniturilor serviciilor, respectiv 77% in 2014.

Conform Analysys Mason, in Europa vor exista 148 milioane conexiuni de banda larga mobile pana in 2014, constituind aproape jumatate din totalul conexiunilor de banda larga din regiune.

Profilul utilizatorului este in schimbare, intrucat tot mai multi utilizatori ocazionali vor adopta accesul mobil de banda larga, in completare la serviciile DSL sau prin cablu, optand mai degraba pentru servicii preplatite decat pentru abonament lunar pe baza de contract.

In 2014, utilizatorii serviciilor preplatite vor detine 59% din conexiunile de banda larga mobile, fata de 8% in anul 2008.