Serviciile de banda larga mobile vor genera venituri de 23 miliarde de euro in Europa, in 2014, fata de sase miliarde in 2008, potrivit companiei de consultanta si strategie Analysys Mason.
Analysys Mason estimeaza ca accesul internet mobil va produce 5,7% din totalul veniturilor serviciilor de telecomunicatii in Europa in 2014, fata de 1,7% in 2008, potrivit raportului NewsIn. Totodata, in timp ce utilizatorii de cartele preplatite vor contribui la cresterea numarului de conexiuni, cei pe baza de contract vor continua sa contribuie cu cea mai mare parte a veniturilor serviciilor, respectiv 77% in 2014.

Conform Analysys Mason, in Europa vor exista 148 milioane conexiuni de banda larga mobile pana in 2014, constituind aproape jumatate din totalul conexiunilor de banda larga din regiune.

Profilul utilizatorului este in schimbare, intrucat tot mai multi utilizatori ocazionali vor adopta accesul mobil de banda larga, in completare la serviciile DSL sau prin cablu, optand mai degraba pentru servicii preplatite decat pentru abonament lunar pe baza de contract.

In 2014, utilizatorii serviciilor preplatite vor detine 59% din conexiunile de banda larga mobile, fata de 8% in anul 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri